Фото: Valsts kanceleja
Lai nodrošinātu lašu, taimiņu un foreļu nārsta aizsardzību, Valsts vides dienests (VVD), sākot ar oktobri, pastiprinājis zvejas un makšķerēšanas kontroli.

Nārstojošo zivju aizsardzības pasākumu laikā plānots palielināt vides dienesta inspektoru nakts darba stundu skaitu, palielināt degvielas limitus zvejas kontrolē iesaistītajām automašīnām un laivām, kā arī nosūtīt inspektorus komandējumos uz vietām, kur katru gadu novērojama lielāka zivju koncentrācija un līdz ar to arī maluzvejnieku aktivitāte, liecina VVD informācija.

Īpašu vērību paredzēts pievērst tam, lai nepieļautu zivju ieguvi aizliegtos veidos, proti, izmantojot strāvu, zemūdens medības, lai zveja nenotiktu aizliegtās vietās, kā arī ar aizciršanas metodi.

Zivju ieguve to nārsta migrāciju laikā nodara īpašu kaitējumu un ir atzīta par barbarismu. Par to atbildību paredz Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.pants un Krimināllikuma 110.pants. Zaudējumu atlīdzība par vienu nelikumīgi iegūtu zivi var sasniegt 500 latus.

Jūras piekrastē VVD pastiprinātie zvejas kontroles pasākumi ilgs līdz 15.novembrim, iekšējos ūdeņos līdz 30.novembrim, bet atsevišķās Makšķerēšanas noteikumos paredzētās upēs līdz pat gada beigām.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !