Foto: LETA
No 2. marta, pēc notikušās ugunsnelaimes, a/s “Latfood” pārtrauc čipsu ražošanu Ādažos līdz turpmākiem uzņēmuma vadības un akcionāru lēmumiem, “Delfi” informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultants Krišjānis Liepiņš.
Vakar, 1. martā ap plkst. 20.00 uzņēmuma darbiniece, kura pēc maiņas beigām devās uz mājām, pamanīja dūmus uzņēmuma telpās. Nekavējoties tika informēts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Pēc ierašanās aptuveni 40 minūtes liesmas centās apdzēst Ādažu ugunsdzēsības brigāde, taču liesmas no 3 stāva pārnesās uz jumtu. Ugunsnelaime turpinājās līdz pat vēlai naktij.

Uzņēmuma vadība ziņo, ka cilvēki nav cietuši. Ugunsnelaimē stipri bojāta iepakojamā materiāla un gatavās produkcijas noliktava, kas aizņēma lielu teritoriju. Daļēji bojātas arī ražošanas līnijas un uzņēmuma biroja telpas. Savukārt, izejvielu un kartupeļu sēklu noliktavas liesmas nav skārušas. Neskarta ir uzņēmuma loģistikas daļa. Kā zināms a/s “Latfood” sniedza pilna servisa loģistikas pakalpojumus trešajām personām. Šis produkcijas noliktavas nav cietušas, uzņēmums arī turpmāk varēs sniegt šos pakalpojumus.

2. martā uzņēmumā ieradīsies akcionāru un ārvalstu apdrošināšanas kompānijas pārstāvji. Tiks precizēta situācija, lai lemtu par turpmāko darbību. Šobrīd ugunsnelaimes radītos kopējos zaudējumus nav iespējams precīzi aprēķināt, jo turpinās ekspertu darbs, lai uzskaitītu ugunsnelaimes sekas.

A/s “Latfood” ir dibināts 1993. gadā un tā specializācija ir kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražošana. Latvijā uzņēmuma produkcija galvenokārt tiek realizēta ar preču zīmi “Ādažu čipsi”. A/s “Latfood” īpašnieks ir Somijas uzņēmums “Chips Apb”, kas darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā un Baltijas valstīs. A/s “Latfood” loma koncernā ir produkcijas ražošana Baltijas un Krievijas tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!