Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par Latvijas kausa ieguvējiem regbijā tieši tāpat kā pērn kļuvuši „Ādažu čipsi”. Latvijas čempioni finālspēlē Latvijas Universitātes stadionā diezgan pārliecinoši apspēlēja mūžsenos konkurentus „STATS-Ķekava” – 20:6. Šogad gan tika pasniegts jauns kauss, jo iepriekšējais sadega „Ādažu čipsu” rūpnīcas ugunsgrēkā.

  • "Ādažu čipsi" – "STATS-Ķekava" 20:6 (10:3)
  • Jau pašā spēles sākumā ādažniekiem izdevās lielisks uzbrukums, kurš beidzās ar piezemējumu pašā laukuma stūrī. Arī realizācijas sitiens bija veiksmīgs – 7:0. Vēl pēc dažām minūtēm „čipsiem” radās iespēja izpildīt soda sitienu, kurš bija precīzs – 10:0. „STATS” metās atspēlēties, taču līdz reālai punktu gūšanas situācijai tik izdevās ļoti reti. Spēles kvalitāti ietekmēja arī lietus, kurš tuvojoties spēles beigām pieņēmās spēkā. Līdz pārtraukumam ķekavnieki ar soda sitiena trīs punktus spēja atspēlēt – 3:10.

    Pirmajā puslaikā vienubrīd LU stadiona zāliens pārvērtās par īstu kaujas lauku. Jau no pirmajām minūtēm laukumā risinājās ļoti asa cīņa. Sākumā viss beidzās ar nelielu pagrūstīšanos pēc tiesneša svilpes. Taču vienā epizodē šāda grūstīšanās pārvērtās masveida kautiņā, kurā iesaistījās lielākā daļa laukumā esošo spēlētāju. Jāatzīst, ka pirms šīs epizodes vairāk ar nesportiskiem gājieniem izcēlās „čipsi”, savukārt šo kautiņu jau izprovacēja „statieši”, kuri paši arī bija lielākie cietēji. Tienesis arī atstāja vicečempionus mazākumā.

    Otro puslaiku daudz apņēmīgāk iesāka Ulda Bautra trenētā komanda. Tas deva rezultātu, jo izdevās realizēt soda sitienu – 6:10. Turpinājumā spēle vairāk norisinājās „čipsu” laukuma pusē. Vienā no epizodēm par rupjību tika noraidīts STATS spēlētājs Kristaps Andersons. Ādažnieki veiksmīgi turpināja noturēt aizsardzību un, izmantojot STATS spēlētāja kļūdu, viņiem izdevās piezemējums, kuram sekoja precīzs realizācijas sitiens – 17:6. Ķekavas komandas mēģinājumi glābt spēli ne pie kā nenoveda. Iespējas ienest „meloni” ādažnieku ieskaites zonā viņiem bija, taču sliktie laika apstākļi radīja papildus grūtības, kuras šoreiz pārvarēt neizdevās. Notika pretējais – „čipsi” guva vēl trīs punktus ar soda sitienu, uzstādot gala rezultātu – 20:6. Tiesa tiesneša pieliktajā laikā izcēlās vēl viens konflikts, kurā gan bija iesaistīti daudz mazāk spēlētāji. Taču šoreiz vaininieks bija, kāds no ādažniekiem, kurš no mugurpuses ar dūri vairākas reizes iesita uz zālāja guļošajam STATS spēlētājam. Protams, „statieši” metās savējo aizstāvēt. Uz laukuma uzskrēja arī kāds no karstasinīgākajiem līdzjutējiem.

    „Ādažu čipsi” iegūst Latvijas kausu, taču ar to šo komandu rēķini šajā sezonā vēl nav beigušies. Divas reizes vēl nāksies savā starpā tikties Latvijas čempionātā. Arī Rīgas atklātā čempionāta finālā spēlēs šīs abas komandas. Tiesa šajā turnīrā nedrīkst spēlēt Latvijas izlases spēlētāji. Nav izslēgts, ka abas Latvijas spēcīgākās vienībās savā starpā tiksies arī Baltijas kausa izcīņā. Tā kā Ulda Bautra vadītajai komandai būs iespēja revanšēties, bet iegūt Latvijas kausu ātrāk par nākamo vasaru neizdosies.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!