Foto: DELFI
Latvijas Nacionālā opera sadarbībā ar a/s "Latvijas gāze" turpmāk pasniegs jaunu balvu operas un baleta mākslā, kas turpinās "Aldara" gada balvas operai tradīcijas.
Operas direktors Andrejs Žagars trešdien žurnālistiem apliecināja, ka "Latvijas gāzes" balvu pasniegšanas tradīcijas atšķirsies no iepriekš piešķirtajām "Aldara" balvām.

"Turpmāk balva vērtēs sezonas sniegumu, nevis atskatīsies uz kalendāro gadu. Nākamā operas sezona rudenī sāksies tieši ar šīs balvas pasniegšanas ceremoniju," skaidroja Žagars, piebilstot, ka tiek domāts par nominācijām, kas izceltu arī to operas darbinieku veikumu, kuri līdz šim nav godināti.

Savukārt kultūras ministre Helēna Demakova izteica atzinību par "Latvijas gāzes" un operas veiksmīgo sadarbību un balvas tradīcijas iedibināšanu. "Šī ir priecīga diena, jo opera jau sen to ir pelnījusi. Latvijas Nacionālā opera ir visveiksmīgāk strādājošā kultūras institūcija valstī pie esošā finansējuma, taču ar to ir par maz, tāpēc ir labi, ka uzņēmumi palīdz," sacīja Demakova.

Prieku par iespēju atbalstīt Latvijas Nacionālo operu pauda arī "Latvijas gāzes" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

"Latvijas gāze" operas aktivitātes atbalsta jau otro gadu. Žagars apliecināja, ka "Latvijas gāzes" atbalsts ir aptuveni 100 000 latu, no kuriem 80 000 latu tiek izlietoti jauniestudējumu sagatavošanai, bet pārējā nauda tiek ieguldīta izglītības programmās un jaunās balvas pasniegšanā.

Žagars apliecināja, ka sadarbība ar "Aldari" beigusies, jo kompānijai esot jaunas sponsorēšanas prioritātes.

Tradīciju ik gadu pasniegt operas balvas "Aldaris" iedibināja 1997. gadā. "Latvijas gāze" balvu pasniegšanu pārņems no nākamās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!