Sanfrancisko notiekošajā izstādē "Macworld Expo" otrdien tika demonstrēts jauns "Apple" produkts: multimediju telefons, kuru varēs izmantot arī video un audioierakstu lejupielādei no interneta un atskaņošanai, ziņo BBC.
Telefons, kas ASV tirgū parādīsies 2007. gada jūnijā, bet Eiropā vēlāk, būs pieejams ar 4 un 8 GB atmiņu, un tajā izmantota "OS X" operētājsistēma. Telefons maksās no 499 līdz 599 ASV dolāriem. Pēc "Apple" vadītāja Stīva Džobs domām, šī ierīce nesīs ievērojamas izmaiņas visā mobilo tālruņu ražošas industrijā.

Tādējādi tika pielikts punkts mēnešiem ilgajiem minējumiem par to vai "Apple" pievērsīsies telefonu ražošanā.

Jaunajam "Apple" telefonam nav ierasto taustiņu, tā vietā tiek izmantots skārienekrāns, kas sniedz iespēju gan veikt zvanus, gan sastādīt SMS ziņojumus, gan piekļūt audio un videoierakstu katalogiem.

Kā norādīja Džobss, tehnoloģiski "iPhone" ir piecus gadus priekšā jebkuram citam mūsdienās pieejamam mobilajam tālrunim. "Apple" patentētā skārienekrāna tehnoloģija "multi touch" darbojas daudz precīzāk, nekā līdz šim pazīstamās.

Kā runas noslēgumā izteicās "Apple" vadītājs, šogad demonstrētais "iPhone" telefons izmainīs industriju tieši tāpat, kā 2001. gadā to izdarīja "iPod".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!