"Latvijas gāze" varētu tiesāties ar Latvijas valsti, ja saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu līdz 2010.gadam tiks atvērts gāzes tirgus un LG zaudēs monopoluzņēmuma statusu, kas saskaņā ar līgumu tika garantēts līdz 2017.gadam.
LG prezidents Adrians Dāvis intervijā "Lietišķajai Dienai" atgādināja, ka Latvijas valdība parakstījusi līgumu, saskaņā ar kuru, LG monopols līdz 2017.gadam noteikts uz glabāšanu, tranzītu, sadali un tirdzniecību.

Ja tirgus tiks atvērts ātrāk, "manā skatījumā varētu būt tiesāšanās", atzina Dāvis. Pagaidām gan prasība nav iesniegta, bet Dāvis norāda, ka līdz 2010.gadam var vēl mainīties arī direktīvas.

"Es apbrīnoju mūsu tautsaimniecības komisiju, Ekonomikas ministrijas cilvēkus, daļēji arī atsevišķus deputātus, kuri neizvērtē situāciju kopumā, neizvērtē situāciju Eiropā un pasaulē, kuri neizvērtē, ko daudzām valstīm devusi tirgus liberalizācija," intervijā laikrakstam pauda Dāvis.

Dāvis uzskata, ka tirgu vēlās atvērt, lai "varētu ienākt citi spēlētāji, grupējumi, kuriem pieder tikai ofiss, kas nopērk kaut kur Krievijā gāzi, paraksta līgumu un Latvijā kaut kam pārdod". Dāvis norāda, ka rezultātā gala produkta cena tikai pieaug, to pierādījusi visa Eiropa.

Dāvis klāstīja, ka, viņaprāt, sašķidrinātās gāzes tirgus atvēršanai ir negatīvas sekas, jo firmas, kas saņēmušas licences, neatbild par drošību, un katru gadu ar šķidro gāzi notiek ļoti daudz avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!