Trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē Madridē svinīgā ceremonijā tika uzņemta leģendārā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova.

Leģendārā basketboliste veselības problēmu dēļ nevarēja doties uz Madridi, lai piedalītos svinīgajā ceremonijā, taču viņa klātesošos uzrunāja ar speciālu videosveicienu, kurā Semjonova pateicās saviem vecākiem, treneriem un citiem, kas atbalstījuši viņu. Tika pārraidīti arī arhīva materiāli ar latviešu basketbolistes līdzdalību. Semjonovu svinīgajā ceremonijā pārstāvēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris.

Kopā ar Semjonovu FIBA Slavas zālē tika uzņemtas vēl 19 personas: bijušie spēlētāji - Sergejs Belovs (Krievija), Dražens Dalipagičs (Serbija), Ivo Daneu (Slovēnija), Oskars Furlongs (Argentīna), Niks Galis (Grieķija), Hortensija Marčari (Brazīlija), Pjerluidži Marcorati (Itālija), Anna Meijersa (ASV), Amerijis Pašoss (Brazīlija), Emiljano Rodrigess (Spānija) un Bils Rasels (ASV); treneri - Lidija Aleksejeva (Krievija), Dīns Smits (ASV), Togo Renans Soarešs (Brazīlija) un Ranko Žeravics (Serbija); bijušies tiesneši un FIBA tehniskie darbinieki - Mario Openajms, Ervins Kasai (Ungārija) un Alēn Ro (Kanāda), kā arī ilggadējais FIBA ģenerālsekretārs Borislavs Stankovičs (Serbija).

FIBA Slavas zāle tika atklāta šī gada 1.martā un tā izveidota par godu 75.gadskārtai kopš organizācijas dibināšanas. Sākotnēji basketbols atradās Amatieru handbola federācijas paspārnē, bet 1932.gada 18.jūnijā Latvija kopā ar Argentīnu, toreizējo Čehoslovākiju, Grieķiju, Itāliju, Portugāli, Rumāniju un Šveici nodibināja FIBA.

FIBA Slavas zāles atklāšanā tajā tika uzņemtas šīs astoņas valstis, deviņi spēlētāji, seši treneri, četri tiesneši, 21 kādreizējais organizācijas darbinieks un trīs goda darbinieki.

Paredzams, ka turpmāk FIBA Slavas zālē jauni dalībnieki tiks uzņemti ik pēc diviem gadiem un katru reizi tajā tiks uzņemti ne vairāk kā seši dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!