Ikgadējā BBC mūzikas speciālistu avansā piešķirtā atzinība "Sound of 2008" pagājušā gada beigās tika jaunajai britu dziedātājai Adelei, kas aptaujas prognozēs ierindojās pirmajā vietā. Adele arī nekavējās ar sava debijas albuma "19" izdošanu jau šī gada sākumā. Savukārt ikgadējā "Brit Awards" ceremonijā jaunajai lēdijai tika piešķirta "Chritics Choice" speciālbalva, ko šogad piešķīra pirmo reizi Britu Ierakstu akadēmijas vēsturē. Ko lai saka – izcils starta kapitāls!
Vērtējums:

Cold Shoulder

Daydreams

Kā vēsta oficiālais stāsts par Adeles Adkinsas muzikālo biogrāfiju – viņa jau 13 gadu vecumā savus draugus pārsteigusi klausoties nevis tīņu popmūziku, bet Ellas Fidžeraldas un Etas Džeimsas ierakstus, kas nenoliedzami ir diezgan pamanāmi ietekmes avoti viņas debijas albumā "19". Tāds arī ir pirmo ierakstu rezultāts – 'pop-soul-jazz' ar retro pieskaņu, kas nenoliedzami ir šībrīža popmūzikas aktualitāte numur viens.

Adele pieteica sevi mūzikas pasaulei ar lielisku singlu 'Hometown Glory', kas ieveda klausītāju izjustā dziedātājas dzimtās Dienvidlondonas atmosfērā. Pieņemu, ka liela loma dziesmas labskanīgumā ir tieši tās producentam britu savdabim, dziesminiekam 'Jamie T', ar kura palīdzību arī šis singls tika izdots. Savukārt otrais singls "Chasing Pavements", kas britu singlu topā tika līdz otrajai vietai, manuprāt, ir līdz garlaicībai prefekts un noderētu neuzkrītošam, patīkamam fonam kafejnīcā. Līdzīgi ir ar visām albuma dziesmām – dažas ir personiskas un tik tiešām burvīgas, dažas - tīrākā nodeva šī brīža popmūzikas modes prasībām, kas, protams, nav nekas slikts vai nosodāms.

Ļoti sirsnīga ir albumu ievadošā dziesma 'Daydreams', bet patiešām stilīgs ir izdevies 'Cold Shoulder' ar sapņainām zvaniņu skaņām un mazu 50. gadu stilā ieturētu atkāpīti dziesmas beigās. Vēl jauka un naiva (šī vārda vislabākajā nozīmē) ir meitenīgā "First Love".

Starp albuma dziesmām atrodama arī viena kaverversija Boba Dilana dziesmai 'Make You Feel My Love', kas gan vairāk būtu pieskaitāma pie tām iepriekšminētajām nodevām popmūzikai.

"Lai nu kā, rīkle tai 'beibei' ir" – tā rakstīts kādā mūzikas blogā. Nevaru nepiekrist, ka vokāli šis nudien ir viens no spēcīgākajiem pēdējā gada jaunumiem popmūzikā. Plašās un skaļās balss īpašniece Adele nospļaujas uz kritiku par saviem liekajiem kilogramiem, un deviņpadsmitgadīgas meitenes aizrautībā pirmo nopelnīto naudu pilnībā iztērē par "Bruberry" drēbītēm.

Bet, ja nopietni, Adele ir viena no tām dāmām kas piesaka jauno popmūzikas lēdiju paaudzi.Vēlreiz atkārtoju 'viena no' nevis 'pirmā' vai 'vienīgā'. Te varētu pieminēt gan skandalozo Eimiju Vainhausu, mīlīgo Keitu Nešu, kā arī par jauno Dastiju Springfildi nodēvēto, "Sound of 2008" otrās vietas ieguvēju Dafiju, un visticamāk būs vēl (pie kādas sestās jau paliks garlaicīgi).Viņām visām ir kaut kas kopīgs – ģērbšanās stils, viegla nevērība, dziedāšanas maniere, dažām pat skolas sols. (Eimija Vainhausa, Keita Neša un Adele visas ir mācījušās 'The London School for Performing Arts & Technology'). Un kā likums liela daļa no viņām pirmo fanu pulciņu iemantojušas ar interneta palīdzību.

Šīs meitenes ,tēlaini runājot, šobrīd ir popmūzikas modes vilciena pirmajā vagonā un Adele ar savu lielisko vokālu un vieglo dramatismu šajā kompānijā lieliski iederas. Vienīgi interesanti paprātot, kas viņai būs sakāms nākamajā albumā, jo, kā zināms, modei piemīt visai mainīga daba.

Adele - 'Hometown Glory'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!