Par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem trešdien kļuva "Barcelona" futbolisti, kuri izšķirošajā finālmačā Romā ar rezultātu 2:0 pārspēja Mančesteras "United" vienību.

Mača rezultātu Spānijas kluba labā 10.minūtē atklāja kamerūnietis Samuels Eto, savukārt cīņas 70.minūtē "Barcelona" pārsvaru dubultoja Laionels Mesi.

Atlikušajā laikā Mančesteras "United" komandai vairs neizdevās atspēlēties, tādējādi Eiropas prestižākā klubu turnīra balvu savā īpašumā ieguva "Barcelona" futbolisti.

Jau ziņots, ka šajā mačā pusfinālā nopelnīto diskvalifikāciju dēļ nevarēja piedalīties Mančestras "United" pussargs Darens Flečers, kā arī "Barcelona" spēlētāji Ēriks Abidals un Daniels Alvess.

Abas komandas uz Romu bija devušās priecīgā noskaņojumā, jo ir spējušas uzvarēt savu valstu čempionātos. "Barcelona" Spānijas čempionātā triumfēja pēc divu gadu pārtraukuma, bet Mančestras "United" Anglijā par labāko kļuva trešo gadu pēc kārtas.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Barcelona" tikās ar Anglijas komandu "Chelsea" un uzvaru svinēja dramatiskā sērijas galotnē. Atbildes spēlē trešdien Spānijas izlases pussargs Andress Injesta tikai tiesneša pieliktajā laikā guva fantastiskus vārtus, palīdzot "Barcelona" izbraukumā panākt neizšķirtu 1:1. Pirms tam spēle Barselonā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0, un Spānijas vienība iekļuva sacensību finālā, pateicoties lielākam izbraukumā gūto vārtu skaitam.

Mančestras "United" pusfinālā tikās ar vēl vienu Anglijas klubu "Arsenal". Abu komandu pirmā cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1, bet atbildes mačā "United" komanda bija pārāka izbraukumā ar 3:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!