Anglijas premjerlīgas čempioni „Manchester United” ceturtdien piekrita spāņu granda „Real Madrid” piedāvājumam pārdot portugāļu futbola zvaigzni Krištianu Ronaldu un atļāva futbolistam uzsākt pārrunas ar Spānijas klubu, vēsta ārzemju masu mediji.

Ja darījums tiks noslēgts, tad Ronaldu pāreja būs dārgākā pasaules futbola vēsturē.

„Real Madrid” jaunais prezidents Florentino Peress pēc līguma parakstīšanas ar Kakā šonedēļ jau paziņoja, ka ar to komandas komplektācija vēl nav galā. Trešdien kluba sporta direktors Horhe Valdano pavēstīja, ka „Real Madrid” uzsākuši pārrunas ar „Manchester United” par Ronaldu iegādi.

Bet jau ceturtdienas rītā ietekmīgais spāņu laikraksts „Marca” jaunākajā izdevumā ziņoja, ka klubi ir panākuši vienošanos par Ronaldu iegādi - „Real Madrid” portugāļu futbola zvaigzni pirkšot par 96 miljoniem sterliņu mārciņām.

Tikmēr cits laikraksts „La Razon” jau pamanījās publicēt darījuma detaļas. Paredzams, ka līgums ar Ronaldu tiks noslēgts uz sešiem gadiem, bet futbolista alga būs 9,5 miljoni sterliņu mārciņas gadā. Spēlētājam gan nākšoties atdot Madrides klubam 40% tiesības uz viņa imidžu, bet Ronaldu aģents par futbolista pāreju saņems 10% - respektīvi 9,6 miljonus.

Jau vēlāk ceturtdien „Manchester United” oficiāli paziņoja, ka „Real Madrid” par Ronaldu iegādi vēlas maksāt 131 miljonu ASV dolāru (65,37 miljoni latu).

„Pēc Krištianu prasības – viņš atkal izteica vēlmi atstāt klubu – un pēc sarunām ar spēlētāja pārstāvjiem, „Manchester United” atļāva „Real Madrid” uzsākt pārrunas ar pašu sēlētāju,” teikts Anglijas čempionu paziņojumā.

Pēc „Manchester United” teiktā, pārrunas tiks pabeigtas līdz 30.jūnijam, bet līdz pārrunu beigām nekādi komentāri netiks sniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!