Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) trešdien paziņoja, ka nolēmis atstādināt no pienākumu pildīšanas Latvijas Pasta, Latvijas Gaisa satiksmes un “Pasažieru Vilciena” valdes, jo visās trīs iestādēs nav ievērots valdības noteiktais taupības režīms un nav samazinātas algas.

Par to trešdien žurnālistiem paziņoja Gerhards.

Saskaņā ar likuma izmaiņām maijā tika noteikts, ka lielo valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētāji turpmāk varēs saņemt ne vairāk kā 2835 latus jeb piecas vidējās sabiedriskajā sektorā strādājošo algas, kas pērn bija 567 lati.

Taču ministrs atklājis, ka minēto trīs iestāžu valdēs un padomēs algas nav samazinājušās.

Ministrs nav prasījis paskaidrojumus no valdēm, jo viņaprāt, šāda rīcība ir klaja likuma neievērošana.

Latvijas pasta Valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīta Raitis Avots, valdes locekļi ir Juris Bērziņš un Līga Antāne. Pasta padomi vada Juris Saratovs, viņa vietnieks ir Andris Pauls-Pāvuls, padomē iecelta arī Inese Kalniņa.

“Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētājs ir Reinholds Pelše, viņa vietnieks - Ivars Zaļais, valdē strādā arī Ervīns Straupe. Aģetūra LETA ziņo, ka “Pasažieru vilciena” padomē strādā Ģirts Auškāps, Jānis Patmalnieks un Edgars Strods.

"Latvijas Gaisa satiksmes" valdē darbojas Ēriks Jēkabsons, Juris Kanels, Uldis Lakševics un Ilmārs Punka, bet padomē - Andris Maldups, Imants Mantiņš un Aivita Ļubļina-Goldmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!