Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis, kuram trešdien tika ieskaitīts vārtu guvums spēlē pret Habarovskas "Amur", kļuvis par pirmo vārtsargu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vēsturē, kurš guvis uzvaras vārtus.

Masaļskis nav pirmais vārtsargs, kurš gūst vārtus, taču ir pirmais no vārtsargiem KHL divus sezonu ilgajā vēsturē, kurš guvis uzvaras vārtus.

Jau ziņots, ka "Dinamo" ceturtdien izbraukumā ar 4:2 pieveica Habarovskas "Amur", tādējādi ar uzvaru noslēdzot šīs sezonas tālāko izbraukuma sēriju. Masaļskis mačā bija viens no "Dinamo" labākajiem spēlētājiem un atvairīja 34 pretinieku metienus.

"Dinamo" trešie vārti, kuri beigās izrādījās uzvaru nesošie, tika gūti kuriozā veidā. Noteikumus pārkāpa "Dinamo" uzbrucējs Martins Karija, "Amur" izmantoja aizturētā soda priekšrocības un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Bet šajā brīdī kļūdījās paši "Amur" spēlētāji, ripa izlidoja no "Dinamo" zonas un ieslīdēja tukšajos "Amur" vārtos. Vārtu guvums tika ieskaitīts tieši "Dinamo" vārtsargam Masaļskim, kurš pirms tam bija atvairījis pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!