Foto: DELFI
Ceturtdienas rītā Jūlemistes ezerā Tallinā avarējusi lidmašīna ar sešiem cilvēkiem, informē portāls "Delfi.ee".

Foto galerija

Ceturtdien pulksten 10:21 Igaunijas Trauksmes centrs saņēmis ziņojumu, ja Jūlemistes ezerā Tallinā nogāzusies lidmašīna. Uz notikuma vietu devušās divas glābšanas brigādes.

Tallinas "ātrās palīdzības" galvenais ārsts Rauls Adlas informējis, ka seši cilvēki, kurus mediķi pārbaudījuši, nav guvuši traumas. "Pēc sākotnējām ziņām, [lidmašīnā] bija seši cilvēki. "Ātrās palīdzības" mediķi viņus apskata un, visticamāk, viņus nogādās lidostā," "Delfi.ee" sacījis Adlas.

Tomēr viņš atzinis, ka pagaidām nav droši zināms, vai lidmašīnā un tas apkārtnē nav vēl kāds cietušais. "Glābēji strādā notikuma vietā," sacījis mediķis.

"Delfi.ee" ziņo, ka lidmašīna nosēdusies uz ledus un no tās izkāpuši aptuveni desmit cilvēki, kas uzreiz atkāpušies aptuveni 30 metrus no lidaparāta. Portāla reportieris ziņojis, ka lidmašīna nedeg, taču glābēji nevar pie tās piekļūt, jo ezeru iežogojošās sētas vārtus sedz kupena. Divi ekskavatori attīrot ceļu līdz ezeram.

Lidmašīnas pilots nogādāts "ātrās palīdzības" auto ar motorkamanām.

Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrija informējusi, ka avarējusi transportlidmašīna AN-26. Pēc sākotnējās informācijas tā lidojusi no Somijas un pirms ārkārtas nosēšanās pilots ziņojis par šasijas bojājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!