Šī gada 1. maijā klajā tiks laista latviešu mūziķa, komponista un izdevēja Ainara Mielava dziesmu izlase "Ainars Mielavs. "Audiobiogrāfija"", portālu "Delfi" informē izdevniecības "Upe" pārstāvji.

Pirmie eksemplāri būs pieejami "Mielava un pārcēlāju" koncertā tās pašas dienas vakarā Rīgā, Spīķeru koncertzālē. Savukārt Digitālā formātā izlase nopērkama www.platforma.lv

CD bukleta ievadvārdos Klāss Vāvere raksta: "Jā, daudzi var teikt, ka viņiem Ainars Mielavs "nesākās" 1995. gadā ar dziesmu 'Tavs superveikals' no grupas 'Jauns Mēness' lieliskā albuma '101 + 1 vēlēšanās'. Tas bija daudz senāk. Un mēs zinām, ka 'Jauns Mēness' – viena no viskvēlāk mīlētajām latviešu grupām – nepastāv jau kopš 1999. gada. Taču kā krustpunkts, kur satikušās savam laikam un paaudzei būtiskas izjūtas, tā joprojām ir dzīvāka par dažu jaundzimušo. Tāpat mēs zinām, ka Ainars Mielavs un Gints Sola jau gandrīz gadsimta ceturksni ir stabilākais dziesmu autoru tandēms Latvijā. Šajā laikā viņi ir radījuši arī dziesmas, kas kādam var šķist nozīmīgākas (un bijušas populārākas) par dažām no te dzirdamajām. Taču šī nav hitu izlase. Šī ir audiobiogrāfija. Un, ja jūs prasāt pēc 'Piekūns skrien debesīs', 'Kad Mēness jūrā krīt', 'Nemanot' u.c. atmodas laika apņēmīgi drosmīgās pārliecības un jaunības naivi skaistās eiforijas mirkļiem, tad tā jau ir jūsu, ne Mielava diagnoze un biogrāfija. Un minētās dziesmas ir kolektīva pieredze, kas vairs nepieder viņam. Savukārt šis CD ir viņa paša stāsts."

Izlasē "Ainars Mielavs "Audiobiogrāfija"" iekļautās dziesmas:

Tavs superveikals – "Jauns Mēness" (1995)
Horizonts - "Jauns Mēness" (1996)
Ja kādreiz tev vairs nav kur iet - "Jauns Mēness" (1997)
Pajautā man - "Jauns Mēness" (1998)
Starp ziemu un atvasaru - "Jauns Mēness" (1997)
Labradors – Ainars Mielavs (2000)
On My Way To The Big Light – Mielavs&The Waterboys (2000) *
Reizēm - Ainars Mielavs (2002)
Tu saviļņoji mani - Ainars Mielavs (2010) *
Трава – "Mielavs un Pārcēlāji" piedaloties Marijai Naumovai (2005) *
Varbūt - "Mielavs un Pārcēlāji" (2005)
Sniegs izkūst tavos matos - "Mielavs un Pārcēlāji" (2005)
Zaļā gaisma - "Mielavs un Pārcēlāji" (2006)
Mans iemesls - "Mielavs un Pārcēlāji" (2008)
The Carnival Is Over - "Mielavs un Pārcēlāji" (2009)
Tumša nakte, zaļa zāle – Ainars Mielavs un Gints Sola (2000)

* Agrāk neizdots ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!