Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otro gadu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu otrdien izcīnīja Kazaņas "Ak Bars", kas finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē viesos ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Balašihas MVD.

Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz "Ak Bars" finālā bija pārāks ar 4-3.

Vārtus uzvarētāju labā izšķirošajā spēlē guva Ņikita Aleksejevs un Niko Kapanens.

Spēles pirmajā periodā, kurš aizritēja līdzīgā cīņā, vārti netika gūti, taču pēc aizvadītajām 40 minūtēm rezultāts MVD jau bija nelabvēlīgs 0:2.

Spēles otrās trešdaļas otrajā minūtē Aleksejevs, neviena netraucēts, no vārtu priekšas viegli pārspēja MVD vārtsargu Maiklu Gārnetu pēc precīzām Aleksandra Stepanova un Jevgēņija Bodrova piespēlēm.

Pēc gūtajiem vārtiem spēle kļuva atklātāka, jo MVD vairāk centās uzbrukt, kamēr "Ak Bars" arī negribēja zaudēt cīņā par iniciatīvu un vairākas reizes varēja palielināt pārsvaru. Tas Kazaņas hokejistiem izdevās perioda 16.minūtē, kad atkal Gārnets tika pārspēts no vārtu priekšas. To paveica somu hokejists Kapanens pēc Dmitrija Kazionova piespēles.

Trešās trešdaļās sākumā MVD vēlreiz panāca skaitlisko vairākumu, bet veiksme nebija viņu sabiedrotā un vārtos labi darbojās "Ak Bars" somu vārtsargs Petri Vehanens. Periods kopumā aizritēja spraigā cīņā, bet ar maz labiem vārtu gūšanas momentiem. Līdz ar to "Ak Bars" triumfēja ne tikai visā spēlē, bet arī sērijā un turnīrā.

Par finālsērijas vērtīgāko hokejistu pēc mača tika atzīts "Ak Bars" vienības spēlētājs Iļja Ņikuļins.

Abu komandu pirmajās divās spēlēs Balašihā ar 3:2 un 4:1 uzvaras svinēja "Ak Bars", bet tad Kazaņā MVD revanšējās par zaudējumiem mājās ar 3:2 un 2:1. Piektajā spēlē pirmo reizi sērijā uzvaru svinēja mājinieki - Balašihā ar 3:2 pārāki bija Znaroka un Vītoliņa trenētie hokejisti, bet svētdien Kazaņā "Ak Bars" "izgāza visas dusmas" par neveiksmēm un sagrāva MVD komandu ar 7:1.

Abas komandas izšķirošo spēli aizvadīs tādos pašos sastāvos kā iepriekšējās cīņas – Kazaņas komandai nāksies joprojām iztikt bez abiem saviem līderiem Danisa Zaripova un Alekseja Morozova, bet laukumā dosies uzbrucējs Aleksejs Tereščenko, par kura spēlēšanu bija šaubas.

Atgādinām, ka arī pagājušajā gadā KHL finālsērijā bija nepieciešamas septiņas spēles. Pirms gada "Ak Bars" fantastiski paglābās no zaudējuma visā sērijā sestajā spēlē – spēles gaitā Kazaņas klubs zaudēja ar 1:2, taču pēdējā trešdaļā "Ak Bars" izlīdzināja rezultātu un pagarinājumā izrāva arī uzvaru. Savukārt izšķirošajā septītajā spēlē "Ak Bars" uzvarēja ar 1:0 – vienīgos vārtus toreiz guva Morozovs, kurš šoreiz pēdējo maču būs spiests skatīties no malas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!