Foto: DELFI

Par Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") jauno prezidentu sestdien tika ievēlēts Īslandes pārstāvis Olafurs Rafnsons.

Rafnsons "FIBA Europe" prezidenta amatā nomainīs grieķi Georgu Vasilokopulu.

Rafnsona vienīgais konkurents balsojumā bija Turcijas Basketbola federācijas prezidents Turgajs Demirels, bet balsojumā pārliecinoši uzvarēja Īslandes pārstāvis, saņemot 32 no 51 balss.

"Esmu gandarīts par man izrādīto atbalstu, kas bija lielāks nekā es pirms tam cerēju," pēc ievēlēšanas izteicās Rafnsons. "Būt par "FIBA Europe" prezidentu ir liela atbildība un smagais darbs sākas jau tagad."

Rafnsons ir bijušais spēlētājs un treneris, bet par "FIBA Europe" amatpersonu viņš strādā kopš 2006.gada. Tāpat viņš ir arī Īslandes Olimpiskās komitejas prezidents.

"FIBA Europe" prezidenta krēslā Rafnsons sēdēs četrus gadus - no 2010. līdz 2014.gadam.

Kā ziņots, sākotnēji šim amatam vēlējās kandidēt arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris, tomēr tehnisku iemeslu dēļ Kehra kandidatūra "FIBA Europe" prezidenta vēlēšanām netika apstiprināta, tāpēc balsojumam tika izvirzīti tikai divi kandidāti - Rafnsons un Demirels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!