Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeimss pāries uz Maiami "Heat" vienību, spēlētājs ceturtdien paziņoja ESPN kanāla tiešraidē.

Līdz ar to viņš Maiami klubā pievienosies saviem komandas biedriem ASV izlasē Dveinam Veidam un Krisam Bošam, izveidojot iespaidīgāko trio līgā.

Kā atzina Džeimss, viņam lēmuma pieņemšanai, kur turpināt karjeru, bija nepieciešamas divas nedēļas.

Pēc paziņojuma jau neapmierinātību izteikuši Džeimsa iepriekšējā kluba Klīvlendas "Cavaliers" vadītāji un līdzjutēji.

Visi trīs basketbolisti pagājušajā nedēļā tikās Maiami, lai apsvērtu spēlēšanu vienā komandā. Pēc tam, kad otrdien izskanēja informācija, ka līdzšinējais Toronto "Raptors" komandas spēlētājs Bošs pievienosies Veidam "Heat" komandā, palielinājās spekulācijas, ka arī Džeimss karjeru turpinās tieši Maiami.

Aizvadītajā sezonā "Heat" komanda nespēja pārvarēt Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju, kurā ar 1-4 zaudēja nākamajai finālistei Bostonas "Celtics".

Bošs aizvadītajā sezonā 70 nospēlētajos mačos vidēji guva 24 punktus un izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas. Šī abi rādītāji ir labākie viņa karjerā.

Veids 77 spēlēs vidēji izcēlās ar 26,8 punktiem un 6,5 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt pēdējo divu sezonu līgas vērtīgākais spēlētājs Džeimss vidēji mačā guva 29,7 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un izpildīja 8,6 rezultatīvas piespēles.

Džeimss arī kļuva par desmito basketbolistu, kurš sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu saņēmis divas sezonas pēc kārtas. Trīs no šiem spēlētājiem - Bils Rasels, Vilts Čemberlens un Lerijs Bērds - to paveikuši arī trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!