Latvijas vieglatlēte Ineta Radēviča trešdien Barselonā ar jaunu valsts rekordu triumfēja 20.Eiropas čempionātā tāllēkšanā.

Foto galerija

Radēviča jau pirmajā mēģinājumā izvirzījās vadībā ar rezultātu 6,73 metri un saglabāja līderpozīcijas pēc katra mēģinājuma. Otrajā mēģinājumā Radēviča sasniedza sezonas personisko rekordu 6,87 metri, tad aizlēca 6,79 metrus un ceturtajā mēģinājumā ar Latvijas rekordu 6,92 metri atgriezās līderpozīcijās. Pēdējie divi mēģinājumi Radēvičai bija neveiksmīgi, taču arī konkurentes neapsteidza Radēviču.

Radēviča par Eiropas čempioni kļuva, pateicoties tieši stabilajiem lēcieniem. Jo arī otrās vietas ieguvējas portugālietes Naines Gomešas rezultāts bija 6,92 metri, taču viņai sliktāks bija otrs labākais meģinājums - 6,68 metri. Bronzas godalgu ieguva krieviete Olga Kučerenko, kuras rezultāts bija 6,84 metri.

Līdzšinējais Latvijas rekords bija 6,91 metrs un to pirms desmit gadiem sasniedza Valentīna Gotovska. Savukārt Radēvičas personiskais rekords pirms šīm sacensībām bija 6,90 metri un sezonas labākais rezultāts bija 6,85 metri.

Latvijai pēc valsts neatkarības atjaunošanas līdz šim Eiropas vieglatlētikas čempionātos bija četras medaļas. Staņislavs Olijars 2006.gadā kļuva par čempionu 110 metru barjerskrējienā un izcīnīja sudrabu šajā distancē 2002.gadā, 1998.gadā otrais 20 kilometru soļošanā bija Aigars Fadejevs, bet 1994.gadā Māris Bružiks izcīnīja bronzu trīssoļlēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!