Foto: LETA
Lietuvas eksprezidents Valdas Adamkus kritiski novērtējis Lietuvas pašreizējo nostāju pret attiecībām ar Krieviju, norādot, ka Maskavas politikā nekas nav kardināli mainījies. Adamkus intervijā Lietuvas medijiem norādījis: viņam ir nepieņemama "samiernieciskā pozīcija" un tas, ka "Lietuva baidās Krievijai pateikt "daudz stingrāku vārdu".

"Vai mēs gardāka kumosiņa dēļ esam ar mieru aizmirst 50 gadus ilgušo okupāciju? Vai mums jāaizmirst, ka Krievijas deportāciju politikas un slepkavošanu dēļ  esam pazaudējuši simtiem tūkstošu savu tautas brāļu?" retoriski jautājis Adamkus.

Eksprezidents ir satraukts, ka Lietuva piekāpjas Krievijas ekonomiskai šantāžai, kā arī norādījis, ka Krievija joprojām īsteno tikpat imperiālistisku politiku kā cara laikos. "Bija cara Krievija, tad boļševiku Krievija, tagad tā vienkārši mainījusi krāsu - no sarkanas un kaut kādu nesaprotamu," žurnālam IQ stāstījis Adamkus, norādot, "visas Krievijas varas pārstāvju runas par demokratizāciju - tikai aizsegs jaunu tirgu iekarošanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!