Jauniešu kustība "Vienota Latvija" sadarbosies ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko jauniešu organizāciju "Baltkrievijas Republikas Jaunatnes savienība", informē kustība.

Sadarbības līgumu pirmdien Minskā, Baltkrievijas prezidenta administrācijas ēkā parakstīja "Vienota Latvija" līderis Eduards Svatkovs un Baltkrievijas Republikas Jaunatnes savienības vadītājs Igors Buzovskis.

Līgums paredz abu organizāciju sadarbību kultūras, sporta, sociālajā un uzņēmējdarbības jomās. Tāpat sadarbības ietvaros tiks rīkoti kopēji politiskie semināri un forumi, gan Baltkrievijā, gan Latvijā.

"Šis sadarbības līgums satuvina ne tikai jauniešu kustību "Vienota Latvija" un lielāko Baltkrievijas jauniešu organizāciju, bet šis līgums ir nozīmīgs visiem Latvijas un Baltkrievijas jauniešiem, jo tas nav vērsts uz merkantīliem mērķiem, bet gan uz abpusēju draudzīgu attiecību veidošanu," norāda Svatkovs.

Jauniešu organizācijā "Baltkrievijas Republikas Jaunatnes savienība" ir 500 000 biedru visā Baltkrievijā. "Baltkrievijas Republikas Jaunatnes savienība" ir galvenais jaunatnes politikas veidotājs Batkrievijā. Organizācijas gada budžets ir pieci miljoni dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!