Par godu pasaulslavenajam rīdziniekam vijolniekam Gidonam Krēmeram un viņa veidotajam pasaules atzinību guvušajam kamerorķestrim "KREMERata BALTICA" Mūzikas muzejs 16.jūnijā atklās īpašu izstādi.
Muzejā informēja, ka tā jaunatklātajās telpās Rīgā, Talsu ielā, iekārtotajā izstādē atspoguļota Krēmera saistība ar Rīgu un viņa orķestra plašā koncertdarbība pasaulē. Izstādē eksponētas fotogrāfijas, reklāmas materiāli, apmeklētājiem būs iespēja noklausīties un noskatīties retus audio un video ierakstus.

Izstādes atklāšanā piedalīsies arī maestro un kamerorķestra mūziķi, kuri stāstīs par pieredzēto daudzajās koncertturnejās. Pasaulslavenais Baltijas valstu kamerorķestris "KREMERata BALTICA" šā gada februārī atzīmēja piecu gadu darba jubileju, bet februāra nogalē savu 55.gadu dzimšanas dienu svinēja šī orķestra dibinātājs izcilais vijolnieks daudzu promenentāko konkursu laureāts Gidons Krēmers.

Rīdzinieka Krēmera vārds pazīstams visā pasaulē un arī viņa veidotais jauno mūziķu kolektīvs ieguvis pasaules slavu, par ko liecina daudzās recenzijas par koncertiem, daudzie mūzikas ierkasti un arī šajā gadā saņemtā "Gremmy" balva par albumu "After Mozart".

1997.gadā Krēmeram tika piešķirta Baltijas asamblejas balva literatūrā, mākslā un zintānē, 1999.gadā viņš saņēma Lielo Mūzikas balvu un 2000.gadā Krēmers kļuva par Mūzikas akadēmijas Goda profesoru. 2001.gadā mūziķis saņēma UNESCO Starptautiskās mūzikas padomes prēmiju. Izstāde par izcilo mūziķi un viņa dibināto jauniešu kamerorķestri būs apmeklējama līdz 2003.gada 1.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!