Foto: Publicitātes attēli
Dailes teātra jubilejas mēnesi aizsāks Jāņa Lūsēna un Egīla Zirņa mūzikls "Ceplis", kura pirmizrāde notiks 5. novembrī, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Iestudējums veidots pēc tāda paša nosaukuma Pāvila Rozīša romāna motīviem. Titullomā aktieris Andris Bērziņš.

Komponists Jānis Lūsēns saka: "Mēs - latviešu tauta - dzīvojam mītos un radām mītus par sevi, par savu dzīvi, vēsturi, par savu varenumu, labumu, nenovērtējamību. Arī Ceplis ir mītu radītājs un sapņotājs, kuram ir savas personiskās ambīcijas, kurš ir ideālists un cer, ka kāda viņa ideja varētu padarīt pasauli labāku. Un arī, protams, neaizmirst sevi pirmajā vietā nostādīt un cerēt, ka viņš tiks pamanīts un zelta burtiem ierakstīts latviešu tautas vēsturē. Tā ir laba iespēja ironiski paraudzīties uz sevi un mūsu pompozitāti no malas."

Lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna veidotajā jauniestudējumā titullomu atveidos Andris Bērziņš. Pārējās lomās - Rēzija Kalniņa (Berta), Ieva Pļavniece (Austra), Harijs Spanovskis (Miķelis Nagainis), Jānis Paukštello (Teodors Seskis), Intars Rešetins (Cēzars Caune), Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Ērika Eglija (Milda Mednis), Artis Robežnieks (Edmunds Sausais), Ilze Vazdika vai Olga Dreģe (Sausene), Sarmīte Rubule (Valentīna), Valdis Liepiņš (Oskars Briedis), Ivars Auziņš (Jānis Ūdris), Lauris Dzelzītis (Mārtiņš Zutis), Juris Frinbergs (Kārlis Lūsis), Juris Bartkevičs (Augusts Līnis), Esmeralda Ermale (Kalpone) un Pēteris Gaudiņš (Slepenpolicists).

Iestudējuma skatuvisko ietērpu veido scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Raudinga, bet gaismu mākslinieks – Igors Kapustins (Igaunija). Izrādēs piedalīsies arī mūziķi - Jānis Lūsēns (juniors), Kaspars Grigalis, Aivars Gudrais, Marita Bērziņa, kā arī mūzikas autors Jānis Lūsēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!