Foto: Mango

19. novembrī Dailes teātris atzīmēja savu 90. jubileju, un savā dzimšanas dienā teātris dāvāja trīs stundu garu koncerta uzvedumu Spēlēju, dancoju. Pēc koncerta aktieri un jubilejas viesi pulcējās foajē, kur baudīja teātra kafejnīcas sarūpēto bagātīgo mielastu un šampanieti.

Pasākumu apmeklēja populārākie latviešu aktieri, kā arī prominenti viesi - bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga ar kungu, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar kungu, politiķe Helēna Demakova, komponists Uldis Marhilēvičs un daudzi citi.

Šī ballīte bija īpaša ne tikai teātra jubilejas dēļ - savu dzimšanas dienu svinēja arī leģendārā aktrise Lilita Ozoliņa, kura no teātra vadības saņēma klēpi skaistu rožu. Tika prezentēta arī jaunā Dailes teātra pavārgrāmata, kur savus mīļākos ēdienus prezentē paši aktieri. Grāmatā iespējams atrast gan siļķes kažokā recepti, gan pamācību, kā marinēt gurķīšus.

Lielu pārsteigumu Dailes teātra kolektīvam sagādāja citu Latvijas teātru sarūpētie apsveikumi, ar kuriem teātri centās pārspēt viens otru attapībā. Piemēram, Leļļu teātris ar lelles Frēzijas Lejiņas palīdzību centās "savaldzināt" Dailes teātra direktoru Andri Vītolu - Frēzijas beigu skūpsts panāca savu, un Andris Vītols padevās daiļās būtnes valdzinājumam.

Turpretī Nacionālā teātra kolektīvs speciāli kolēģu dzimšanas dienai bija sarūpējis veselu aktieru orķestri, ko diriģēja pats teātra direktors Ojārs Rubenis. Aktieri nospēlēja Vīnes valsi un kopīgi vienojās dziesmā Vecais zābaciņš.

Īpaši izcēlās Liepājas teātra aktieri, kuri savā apsveikumā gluži kā suitu sievas apdziedāja Dailes teātra kolēģus, neaizmirstot pavilkt uz zoba gan aktrišu tievumu, gan aktieru simpātijas pret sievietēm.

Ballītes izskaņā viesi un aktieri metās karstasinīgās dejās, un jo īpaši ar dejošanu aizrāvās Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Ieva Pļavniece, Sarmīte Rubule, Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule. Brīžos, kad jaunie aktieri bija noguruši no dejošanas, par lielisku vietu, kur atpūsties, noderēja garderobes letes malas, uz kurām apsēsties.

Spēcīgākie ballēties gribētāji no teātra telpām izgāja tikai agri no rīta, priecājoties, ka svētki nosvinēti godam. Nākamie 90 gadi teātrim būs raženi - par to liecina banketa laikā "uz laimi" sasisto glāžu kalni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!