No 1. decembra par Dailes teātra galveno režisoru kļuvis Dž.Dž.Džilindžers, portālu "Delfi" informēja teātra pārstāvji.

Pieņemot šādu lēmumu, Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Vilkārsis saka: "Jau vairākus mēnešus atrodoties Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja amatā, esmu nonācis pie secinājuma - lai mobilizētu teātra aktieru radošo potenciālu, ir nepieciešams apvienot vairākus spēkus un radīt spēcīgu mākslinieciskās vadības komandu."

"Dž.Dž.Džilindžers kā pieredzes bagāts un aktieru cienīts režisors ir ideālā kandidatūra, lai strādātu komandā, kopīgi uzklausot aktieru vēlmes, ierosmes un idejas un tās realizētu, iekļaujoties vienotajā Dailes teātra mākslinieciskajā stratēģijā. Esmu pārliecināts, ka Dž.Dž.Džilindžera stāšanās šajā amatā vēl vairāk apvienos teātra radošo potenciālu, un mēs kopā varēsim mērķtiecīgi un veiksmīgi veidot Dailes teātra nākotni," pauž Vilkārsis.

Jāatgādina, ka Mārtiņš Vilkārsis par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju kļuva šī gada 12. maijā.

Dž.Dž.Džilindžers Dailes teātrī strādā kopš 1997. gadā. Kopumā teātrī iestudējis vairāk kā 30 izrādes, no kurām pēdējā pēc Noras Ikstenas romāna motīviem veidotā "Amor Fou" pirmizrādi piedzīvoja šī gada 26. novembrī. Par Albēra Kamī "Kaligulas" (2005) iestudējumu saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvas kategorijās "Gada dramatiskā teātra izrāde" un "Gada režisors".

Dailes teātra repertuārs atrodams Delfi Afišā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!