Foto: AFP/Scanpix
Par Nīderlandes futbola čempionāta pagājušās sezonas vicečempionu Amsterdamas "Ajax" galveno treneri apstiprināts bijušais Nīderlandes izlases spēlētājs Franks de Būrs.

Līgums ar de Būru noslēgts līdz 2014.gadam.

Kā ziņots, de Būrs bija iecelts par "Ajax" komandas pagaidu galveno treneri, kad to pameta līdzšinējas speciālists Martins Jols.

"Es neesmu pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu, jo par sadarbību mēs runājām jau no paša sākuma" pastāstīja de Būrs. "Mums vajadzēja tikai vienoties par dažādām detaļām un šodien mēs to izdarījām."

Kā ziņots, 40 gadus vecais de Būrs šobrīd ieņem arī Nīderlandes valstsvienības galvenā trenera Berta van Marvijka asistenta amatu, bet pirms tam viņš strādāja ar "Ajax" jauniešu komandu.

Savas futbolista karjeras laikā de Būrs bija Nīderlandes izlases kapteinis un valstsvienībā aizvadīja 112 spēles, kurās guva 13 vārtus.

Tāpat viņš ir pārstāvējis tādus klubus kā "Ajax", pazīstamo Spānijas komandu "Barcelona", Turcijas komandu "Galatasaray" un Glāzgovas "Rangers" no Skotijas.

"Ajax" Nīderlandes čempionātā pašlaik pēc 18 spēļu kārtām ar 35 punktiem ieņem ceturto vietu 18 komandu konkurencē, no līdervienības Eindhovenas PSV atpaliekot par sešiem punktiem.

Savukārt UEFA Čempionu līgā "Ajax" nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru un neiekļuva astotdaļfinālā, tomēr "Ajax" turpinās spēlēt UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!