Foto: DELFI
Vīriešu basketbolā nolēmis atgriezties bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, kurš turpmāk vadīs "Valmieras" vienību, informē "Valmiera".

Ar Zvirgzdiņu noslēgts līgums līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt uz nākamo sezonu.

Pirmo spēli jaunā trenera vadībā "Valmiera" aizvadīs jau otrdienas vakarā, kad savā laukumā Baltijas Basketbola līgas ietvaros uzņems Tartu "Rock" vienību.

Zvirgzdiņš trenera karjeru uzsāka 1987.gadā un kopš tā laika pārmaiņus ir trenējis sieviešu un vīriešu komandas. Lielākos panākumus Zvirgzdiņš guvis trenējot sieviešu basketbola komandas. No 2007. līdz 2009. gadam Zvirgzdiņš vadīja Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007. gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008. gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

Atgādinām, ka pirmdien no amata nolēma atkāpties līdzšinējais "Valmiera" galvenais treneris Gatis Melderis.

"Ainārs Zvirgzdiņš ir augstas klases speciālists un man ir gandarījums, ka izdevās ar viņu vienoties par sadarbību. Treneris, kurš ir vadījis Latvijas sieviešu valstsvienību nozīmīgos turnīros, tai skaitā Pekinas Olimpiskajās spēlēs, bijis viena no vadošajiem Krievijas klubiem, proti, Maskavas "Dinamo" galvenais treneris, ilgus gadus Kārļa Muižnieka asistents BK "Ventspils" vienībā, ir rādītājs pats par sevi. Ar Aināru esam panākuši vienošanos pēc sistēmas 1+1, respektīvi, ja sadarbība apmierinās abas puses, tad to turpināsim arī nākamajā sezonā. Savukārt, galvenā trenera asistents būs līdzšinējais "BK Valmiera" galvenais treneris Gatis Melderis," izmaiņas komandā komentēja "Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!