Foto: F64

VAS "Elektronisko sakaru direkcija" (ESD) valdes priekšsēdētāja amatā piektdien iecelts bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), portālu "Delfi" informēja uzņēmuma kapitāla daļu turētājas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Kristīne Barševska.

Kā vēsta Barševska, VARAM nolēmusi veikt izmaiņas ESD vadībā, apstiprinot jaunus valdes locekļus. Gerhards amatā nomainīs partijas biedru Andreju Požarnovu, kurš nesen atcelts arī no AS "Pasažieru vilciens" valdes.

Barševska vēsta, ka Gerhards ir ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē. "Viņš ir ieguvis lielu vadošā darba pieredzi, ieņemot gan satiksmes ministra, gan ekonomikas ministra amatus, kā arī astoņus gadus pildījis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumus," klāsta VARAM pārstāve. Gerhards, kurš TB/LNNK iestājies starpvēlēšanu periodā, pēdējās Saeimas vēlēšanās kandidēja no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK saraksta, tomēr vēlētāju atbalstu neguva un Saeimā neiekļuva.

Par jauno ESD valdes locekli iecelts Andris Leitass. Viņš ir ieguvis inženierzinātņu doktora grādu un daudzus gadus darbojies vadošos amatos – bijis Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras, vēlāk centra, direktors – valdes priekšsēdētājs, vēsta Barševska.

Darbu ESD valdē turpinās Pēteris Ontužāns, kurš savulaik bijis Saeimas deputāts no "Jaunā laika", bet 10.Saeimas vēlēšanās pērn kandidējis no "Vienotības" saraksta.

Kā vēstīts, gada sākumā valdība par ESD kapitāla daļu turētāju iecēla VARAM, kas no Satiksmes ministrijas (SM) pārņēma valstij piederošo 1 676 351 ESD akciju. ESD nodots VARAM, jo Eiropas Komisija norādījusi, ka SM elektronisko sakaru nozares regulēšanas funkcija jānodala no īpašumtiesībām ESD, kas pārvalda radiofrekvenču spektru un numerāciju, plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu utt.

SM arī turpmāk īstenos vispārējo politiku elektronisko sakaru nozarē. Savukārt VARAM izstrādās normatīvo aktu projektus par radiofrekvenču spektru joslu sadalījumu, koplietojuma radiofrekvenču piešķīruma lietošanu un nacionālo numerācijas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!