Foto: F64

Premjers Valdis Dombrovskis (V) parakstījis rīkojumu, saskaņā ar kuru par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāju pēc Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata iecelta vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Saskaņā ar likumu par KNAB biroja vadītāja pienākumu izpildītāju var kļūt viens no vietniekiem. Vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku līdzšinējais KNAB priekšnieks Vilnītis maija vidū pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas nolēma atbrīvot no amata, savukārt vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos ir Strīķe.

Jau ziņots, ka 82 deputātiem balsojot "par", bet diviem atturoties, Saeima no amata atbrīvojusi KNAB priekšnieku Vilnīti.

Speciāli izveidota komisija ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadībā trīs mēnešus vērtēja Vilnīša atbilstību amatam, līdz vakar tā nāca klajā ar atzinumu, ka Vilnītis KNAB priekšnieka amatam neatbilst, jo viņš savā darbā esot pieļāvis virkni dažādu pārkāpumu.

Komisija savu atzinumu iesniedza Ministru prezidentam, kurš par to šodien sasauca valdības sēdi. Valdība lēma atbalstīt Vilnīša atbrīvošanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!