Foto: DELFI

Sociālā tīkla "Draugiem.lv" īpašnieks "Draugiem" pagājušajā gadā strādāja ar 4,248 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā peļņa pieauga gandrīz divas reizes – līdz 389,1 tūkstotim latu, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotā informācija.

"Draugiem" vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums darbību sāka 2005.gada sākumā un tā finanšu rādītāji ik gadu saglabā pozitīvu pieaugumu. Pērn "Draugiem" attīstība turpinājusies, ieviešot portālā vairākus jaunus pakalpojumus un produktus, orientējoties uz spēļu izstrādi un attīstību. Pagājušajā gadā noslēgti gan ilgtermiņa, gan īstermiņa līgumi ar sadarbības partneriem, kas vērsti uz darbības tālāku attīstību un izaugsmi.

Uzņēmuma "Draugiem" vadība arī informē, ka pērn tas turpināja iekšējo procesu un procedūru sakārtošanu, lai uzlabotu darbības efektivitāti un atdevi no ieguldītā kapitāla.

Ņemot vērā līdz šim gūto pieredzi un portāla stabilo izaugsmi, turpinot strādāt pie jauniem pakalpojumiem, uzņēmuma darbības rādītāju izaugsme turpināsies, prognozē "Draugiem" vadība.

2009.gadā "Draugiem" strādāja ar 3,631 miljona latu apgrozījumu un 195,5 tūkstošu latu peļņu.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem "Draugiem" reģistrēts 2005.gadā, tā pamatkapitāls ir 18 tūkstoši latu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Agris Tamanis, kuram pieder 89,17% kapitāldaļu. Kopumā 5% pieder Mārtiņam Pikšenam, 4,72% – Laurim Libertam, bet 1,11% – Maltā reģistrētam uzņēmumam "Shiny Happy People Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!