Foto: LETA

"Rīga Juniors" komandai, kura nākamajā sezonā spēlēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijā, jākļūst par platformu spēlētāju ceļā uz līgas A divīziju, intervijā MHL oficiālajā mājaslapā internetā izteicās vienības galvenais treneris Aigars Cipruss.

Kā ziņots, gaidāmajā sezonā tiks izveidota MHL B divīzija, kurā spēlēs Latvijas komandas "Rīga Juniors" un "Prizma/Rīga", bet komanda "Rīga" spēlēs MHL A divīzijā.

"Rīga" un "Rīga Juniors" komandas atrodas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sistēmā.

""Dinamo" komandas vadība izlēma, ka otrajā MHL komandā jāspēlē pavisam jauniem puišiem. Var teikt, ka šī ir platforma tiem spēlētājiem, kuri vēl nespēj iekļūt MHL A divīzijas komandā," stāstīja Cipruss, kurš pagājušajā sezonā bija "Rīga" komandas galvenā trenera Leonīda Tambijeva palīgs.

"Komandā puiši ir neslikti sagatavoti, tomēr varam uz visu paskatīties arī no otras puses - labākajiem 1993.gadā dzimušajiem puišiem jau būtu jāatbilst MHL A divīzijas līmenim," teica Cipruss. "Man spēlētāji jāsagatavo jaunam līmenim, lai viņi radītu konkurenci "Rīga" komandas sastāvā."

Cipruss uzsvēra, ka vēlas no spēlētājiem redzēt dzirkstelīti acīs un simtprocentīgu atdevi. "Ja viņi nāks tikai ķeksīša pēc, viss ātri beigsies. Hokejista dzīve ir ļoti ātra. Ja viņi nesāks strādāt jaunā vecumā, var palaist garām savas iespējas."

"Cenšos saprast spēlētāju filozofiju, domas. Tāpat mācu viņiem elementāras lietas, kuras līdz šim neviens nav paskaidrojis - kā pareizi atdot piespēli, kā uzņemt, kur mest. Tā ir hokeja ābece, bez kuras nedrīkst iet tālāk," uzsvēra treneris.

Cipruss atzina, ka, iespējams, būs jūtama atšķirība starp viņa komandas spēlētājiem un pretiniekiem, kuri būs vecāki. "Tam ir arī plusi - kad 17 gadus veci puiši spēlē ar vecākiem spēlētājiem, viņi pilnveidojas."

Jaunais "Rīga Juniors" komandas treneris slavēja Rīgas "Dinamo" izveidoto struktūru.

"Rīgas "Dinamo" komandai ir tikai četri gadi, tomēr attīstība bijusi liela. Šajā vasarā pilnvērtīgi sākusi strādāt bērnu skola, izveidota mūsu komanda," uzsvēra Cipruss. "Viss izdarīts bērnu dēļ, lai viņi nebrauc ārpus valsts un redzētu perspektīvu šeit."

Regulārajā sezonā MHL B divīzijas Rietumu konferences komandām plānotas tikai pa 30 spēlēm un Cipruss piekrita, ka tas ir par maz. "Viens no variantiem ir komandas dalība Latvijas atklātajā čempionātā, tomēr pārrunas par to pagaidām nav bijušas. 20-30 papildus spēlēs mums tiešām netraucētu."

Divas jaunās MHL B divīzijas komandas šovasar savā starpā neesot cīnījušās par hokejistiem.

"Jaunie spēlētāji Latvijā ir daudz mazāk nekā Krievijā, tomēr cīņa par viņiem nenotika. "Rīga Prizma" radīta uz hokeja skolas "Pārdaugava" bāzes, bet mēs pamatā ņēmām sporta skolas "Rīga" hokejistus," stāstīja Cipruss. "Tāpat komandai piesaistījām labākos citu klubu spēlētājus, kas dzimuši 1993.gadā. Selekcija notika mierīgi, spēlētāji pietika visiem."

MHL A divīzijā nākamajā sezonā spēlēs 32 komandas. Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!