Foto: F64
Divkārtējā Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība "Barons" nākamajā sezonā nespēlēs valsts augstākajā līgā, izvēloties startēt tikai LBL otrajā un trešajā divīzijā, atklāja komandas izpilddirektors Jānis Pormalis.

Kā ziņots, "Barons" komanda līdz šīs nedēļas sākumam nebija apstiprinājusi dalību nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā, bet nebija arī to atsaukusi. Tāpat "Barons" pieteicās dalībai LBL otrās un trešās divīzijas turnīros.

"Esam LBL startējuši 20 sezonas, piecreiz spēlējuši finālā. Uzskatām, ka šie rezultāti bijuši labi, bet šobrīd jauniešu basketbola vārdā startēsim LBL otrajā un trešajā divīzijā kopā ar basketbola skolu "Ķeizarmežs"," atklāja Pormalis, pavēstot, ka vienību sauks "Barons/Ķeizarmežs".

"Pie šāda lēmuma nonācām, kad Latvijas U-15 izlase sasniedza piekto vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Rezultāti bija tiešām labi, un savu programmu deva ari "Barons" - saistībā ar "O!Kartes" talantu programmu. U-15 izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts teica: ja spēlētāji grib, lai viņi sekmīgi startē arī 16 gadu vecumā un vēlāk, bez LBL otrās divīzijas rūdījuma rezultāta nebūs. Tāpēc, lai būtu progress, vajadzīgi labi sparinga partneri," uzskata Pormalis.

Komanda uz trim gadiem panākusi vienošanos ar Ilmāru Bergmani, kurš būs spēlējošais treneris.

"Komandā būs labākie piecpadsmitgadīgie spēlētāji un arī citu vecumu labākie basketbolisti. Tāpat paņemsim dažus pieredzējušos spēlētājus, lai pēc pāris gadiem varam teikt - šos esam izaudzinājuši mēs. Šobrīd redzam, ka ir nepietiekams skaits 18-19 gadus veco basketbolistu, kas varētu ienākt pieaugušo izlasē," lēmumu pamato Pormalis.

Tāpat komandā spēlēs "Ķeizarmeža" basketbola skolu izgājušais Andris Epners, bet piesaistīt vienībai Pormalis vēlas Salvi Mētru.

Savukārt galvenā trenera pozīcijā uzsāktas sarunas ar Gunti Endzelu.

Kā ziņots, vēlmi piedalīties jaunās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā apstiprinājušas pārējās septiņas vienības, kuras tajā startēja arī pērn - "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "Biznesa augstskola "Turība"" un "Latvijas Universitāte".

Vairāki klubi gan nav nokārtojuši finansiālās saistības par iepriekšējo sezonu.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde otrdien uzdeva Latvijas basketbola līgu direktoram Edgaram Abramam rakstiski brīdināt klubus, ka parādi jānokārto līdz 2.septembrim, lai komandas varētu piedalīties LBL 2012.gada čempionātā.

Līdz ar to precīzs dalībnieku sastāvs LBL turnīrā tiks nosaukts pēc 2.septembra.

Kā ziņots, salīdzinot ar pērno sezonu, mainīta pamatturnīra izspēles sistēma - divas komandas ("VEF Rīga" un "BK Ventspils") spēlēs divus apļus, pārējās savā starpā - četrus apļus.

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā 2011.gada sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Komandas pieteikumā vienlaikus varēs atrasties 25 spēlētāji.

Ārzemju spēlētāju kvotas nav mainītas. Uz katru LBL spēli komanda var pieteikt ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri nav Latvijas Republikas pilsoņi. Ja komanda vēlas vienā spēlē izmantot vairāk ārzemnieku, tai ir tiesības iegādāties papildu kvotas (par ceturto ārzemnieku - 5000 latu, par piekto - 10 000 latu, par sesto -15 000 latu).

Tāpat jaunās sezonas LBL Nolikumā koriģētas sankcijas par dažādiem pārkāpumiem, kā arī reklāmas pozīciju sadalījums starp LBL un klubiem.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Savukārt "Barons/O!Karte" sērijā par trešo vietu ar 0-3 piekāpās "Liepājas Lauvām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!