Foto: F64
Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča, kura augustā atnesa Latvijai pirmo medaļu pasaules vieglatlētikas čempionātu vēsturē, pēc nākamās sezonas beigs profesionālās sportistes karjeru. To sportiste atzinusi pirmdien laikrakstā "Diena" publicētajā intervijā.

Nākamgad Radeviča startēs Londonas olimpiskajās spēlēs, bet pēc tam liks punktu sportistes karjerai. "Tā esmu izlēmusi. Fiziski vairs nejūtos tik labi. Treniņnometnē pēc lielākām slodzēm atjaunošanās process ieilgst, un nākamajā rītā vairs neesmu svaiga kā gurķītis. Bet Londonas olimpiskajām spēlēm es konkrētu mērķi neizvirzīšu, lai sevi psiholoģiski papildus nenoslogotu."

Pagājušā gada Barselonā Radeviča triumfēja Eiropas čempionātā, tāpēc šogad sportiste bija ieplānojusi mierīgāku gadu. "Pēc Barselonas jutos tik ļoti iztukšota, ka negribējās pat domāt par tāllēkšanu. Tāpēc ziemā arī startēju trīssoļlēkšanā, nevis savā pamatdisciplīnā. Ir arī zināms, ka trīs gadus pēc kārtas ir grūti izturēt maksimālā režīmā tādā disciplīnā kā tāllēkšana. Tā darbojoties ir liels risks iedzīvoties savainojumos. Negribēju riskēt ar savu veselību. Viss sanāca ļoti labi. Bija atslodzes sezona, un ar pacietīgu darbu un veiksmes palīdzību ieguvu vēl pasaules čempionāta medaļu."

Atgādinām, ka augustā Radeviča pasaules čempionātā tāllēkšanas sacensību finālā savā pēdējā mēģinājumā sasniedza rezultātu 6,76 metri, tādējādi izcīnot bronzas godalgu. Tā ir pirmā un pagaidām vienīgā medaļa Latvijai pasaules vieglatlētikas čempionātu vēsturē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!