Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 14. septembrī, britu dziedātāja Eimija Vainhausa (attēlā), kuras mūžs aprāvās šī gada jūlijā, atzīmētu savu 28. dzimšanas dienu, un par godu šim datumam klajā nākusi viņas pēdējā dziesma.

Kā ziņo ārvalstu mediji, šī gada martā Vainhausa slavenajā Londonas Abbey Road studijā kopā ar amerikāņu džeza izpildītāju Toniju Benetu ierakstījusi dziesmu Body and Soul, kuras video mūziķes dzimšanas datumā ievietots globālajā tīmeklī.

Pats Benets, medijiem stāstot par sadarbību ar Vainhausu, atzina, ka par spīti visām dziedātājas atkarības problēmām, fiziskajam un emocionālajam stāvoklim, viņa savu pēdējo studijas ierakstu veikusi lieliski.

Visi ienākumi no šī singla pārdošanas tiks nodoti Vainhausas tēva dibinātā labdarības fonda rīcībā - fonda mērķis ir palīdzēt jauniem cilvēkiem gan Lielbritānijā, gan ārpus tās robežām cīnīties ar veselības, atkarības un finansiālajām problēmām.

Dziesma Body and Soul tiks iekļauta Beneta albumā Duets II, kas pārdošanā nonāks šī gada 20. septembrī, un tajā bez Beneta un Vainhausas izpildītās kompozīcijas būs iekļauti arī dziedātāja dueti ar Lady Gaga, Noru Džonsu, Andrea Bočelli, Meraiju Keriju un citām zvaigznēm.

Amy Winehouse & Tony Bennett: Body and Soul

Portāls Mango jau ziņoja, ka Vainhausa tika atrasta mirusi 23. jūlijā savā Londonas mājā. Lai gan sākumā tika izvirzīta versija, ka viņa mirusi no narkotiku pārdozēšanas, līķa sekcijas laikā nelegālas apreibinošas vielas viņas organismā neatrada, bet dziedātājas nāves cēlonis līdz šim brīdim nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!