Foto: DELFI

Visticamāk, Krievijas finanšu korporācijai "Otkritie" liegts iegādāties AS "GE Money Bank Latvia", liecina biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), kas izskatīja "Otkritie" iesniegumu par vēlmi iegādāties "GE Money Bank Latvia", biroja vadītāja Anna Dravniece biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja, ka iesniegums ir izskatīts un lēmums pieņemts, taču tā saturu FKTK nevarot atklāt.

Viņa sacīja, ka par FKTK lēmuma saturu jāinteresējas pašā "Otkritie", kas par to ir informēta.

"Otkritie" Preses dienestā savukārt konkrētu atbildi, vai FKTK lēmums bijis pozitīvs nesniedza, sakot, ka darījums joprojām ir procesā un saskaņā ar līguma nosacījumiem esošajā stadijā detaļas par to nevar tikt atklātas.

"Joprojām esam apņēmušies noslēgt darījumu, kam vēl arvien viens no pabeigšanas priekšnoteikumiem ir regulatora piekrišana," norādīja "Otkritie Bank" preses sekretāre Jevgēņija Prjadko, sakot, ka patlaban tiek gatavoti dokumenti, lai izpildītu regulatora prasības.

Savukārt "GE Money Bank" pārstāve Kristīne Rasnača norādīja, ka nekādas ziņas no FKTK nav saņemtas un darījuma noslēgšanai ir nepieciešams FKTK apstiprinājums. Tikmēr banka turpinot koncentrēties uz nepārtrauktu un kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu saviem klientiem.

Līdz šim ierastā prakse bijusi, ka gadījumos, kad FKTK lēmums par būtiskas līdzdalības iegūšanu ir bijis pozitīvs, komisija to paziņo arī publiski.

Jau vēstīts, ka Krievijas banka "Otkritie" šā gada 28.jūnijā paziņoja par Latvijas "GE Money Bank" iegādi, izvirzot stratēģisko mērķi tuvāko divu līdz trīs gadu laikā iekļūt Latvijas lielāko banku pirmajā pieciniekā un paplašināt savu klātbūtni Eiropas Savienības tirgū.

Saskaņā ar informāciju Latvijas Komercbanku asociācijas mājaslapā otrā ceturkšņa beigās "GE Money Bank" banku sektora kopējos aktīvos ar 167,746 miljonu latu vērtiem aktīviem ieņem 19.vietu starp 30 bankām. "GE Money Bank" tirgus daļa sektora kopējos aktīvos ir 0,8%.

Kā liecina informācija "Otkritie Financial Corporation" mājaslapā, pa 39,24% uzņēmuma akciju pieder uzņēmējiem Borisam Mincam un Vadimam Beļajevam, bet 19,9% bankai "VTB", kurā lielākais akcionārs ar 85% akciju ir Krievijas valsts.

"GE Money" Latvijas finanšu tirgū ienāca 2004.gadā, nopērkot patēriņa kreditētāju "RD līzings". Savukārt banku tirgū "GE Money" ienāca 2006.gada nogalē, iegādājoties "Baltic Trust Bank". Latvijā darbojas seši "GE Money" uzņēmumi - "GE Money Bank", "GE Money atklātais pensiju fonds", "GE Money Asset Management", AS "GE Money", SIA "GE Money Latvia Holdings" un SIA "Finstar Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!