Foto: DELFI

Latvijas basketbola treneris Ainārs Zvirgzdiņš līdz 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu noslēgumam piekritis strādāt par Krievijas sieviešu izlases konsultantu, vēsta žurnāls “Sporta Avīze”.

Zvirgzdiņam Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru padome piedāvājusi kļūt par Latvijas dāmu izlases galveno treneri un viņš pat bijis galvenais kandidāts uz šo amatu, taču piedāvājums no Krievijas saņemts ātrāk un viņš to jau bija apstiprinājis.

Taču, ja Latvijas izlase spēs izcīnīt vietu 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, tad viņš labprāt atgrieztos Latvijas izlasē un būtu gatavs strādāt arī par galvenā trenera palīgu.

Atgādinām, ka Zvirgzdiņš Latvijas sieviešu izlasi vadīja no 2007. līdz 2009.gadam, palīdzot 2007.gadā valstsvienībai izcīnīt ceturto vietu Eiropas čempionātā. Vēlāk viņa vadībā Latvijas izlase iekļuva arī Pekinas olimpisko spēļu turnīrā, kurā tika izcīnīta devītajā vieta. Savukārt 2009.gada Eiropas čempionātā, kas notika Latvijā, valstsvienība izcīnīja septīto vietu un speciālists atstāja savu amatu.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozēta E grupā, kurā spēkosies ar Grieķiju, Itāliju, Somiju un Luksemburgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!