Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien ASV, Leikplesidas trasē, kļuva par divkārtējo pasaules čempionu, pārliecinoši apsteidzot visus konkurentus.

Tomass Dukurs četros braucienos ieņēma dalītu piekto vietu.

Atgādinām, ka piektdien pēc pirmajiem diviem braucieniem Martins jau bija pārliecinošs līderis, bet Tomass bija ceturtais.

Lai gan Martins Dukurs treniņos nespēja "izkost" Leiklpesidas trases visas virāžas un vienā no braucieniem kritienā pat guva savainojumu, tomēr pirmais brauciens neko neliecināja par nedrošību – stabils brauciens un labākais laiks 53,77 sekundes.

Galvenais konkurents Frenks Rommels viņam zaudēja 0,23 skeundes, bet Tomass Dukurs, labi veicot trasi un pieļaujot mazāk kļūdas, savam brālim zaudēja 0,36 sekundes un ieņēma trešo vietu. Tuvāko sekotāju Metjū Entoniju vecākais no brāļiem Dukuriem apsteidza par 0, 15 sekundēm.

Otro braucienu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs veica nevainojami, sasniedzot atkal labāko rezultātu un summā jau par 0,69 sekundēm apsteidzot Rommelu. Trešajā vietā pēc otrā brauciena izvirzījies amerikānis Metjū Entonijs (+1,18 sekundes), bet Tomass Dukurs viņam zaudēja 0,12 sekundes. Vēl sešiniekā ir Bens Sendfords (+1,37 sekundes) un Sergejs Čudinovs (+1,43 sekundes).

Sestdien nekas būtiski nemainījās saistībā ar līderi. Trešajā braucienā Martins Dukurs sasniedza atkal labāko laiku un Rommelu summā apsteidza jau par 1,56 sekundēm. Tikmēr uz trešo vietu negaidīti pakāpās jaunzēlandietis Bens Sendfords (+1,79 sekundes), pabīdot zemāk Metjū Entoniju (+1,84 sekundes) un Tomasu Dukuru (+2,15 sekundes). Starp Tomasu Dukuru un Entoniju vēl iespraucās Sergejs Čudinovs (+2,10 sekundes).

Jāpiebilst, ka Tomass Dukurs teicami veica trešo braucienu, redzamas kļūdas nepieļāva, taču neizdevās sasniegt ātrumu, kā rezultātā kritiens uz sesto vietu summā.

Pēdējā braucienā atlika noskaidrot citus godalgu īpašniekus, jo pirmo vietu sev bija "rezervējis" Martins Dukurs. Pasaules labākais skeletonists pēdējā braucienā veica pasaules čempiona cienīgi - atkal pārliecinoši labākais laiks un summā par 2,08 sekundēm apsteigts Rommels.

Bronzu nosargāja Sendfords (+2,41 sekunde), uz ceturto vietu pakāpās Čudinovs (+2,56 sekundes), bet Tomass Dukurs dalīja piekto vietu ar Deiliju (+2,66 sekundes).

Sacensību gaitu teksta reportāžu var izlasīt ŠEIT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!