Foto: DELFI

Igaunijas valstij piederošā energogrupa "Eesti Energia", kam Latvijā ir meitasuzņēmums "Enefit", ir izvirzījusi mērķi iegūt 25–30% daļu triju Baltijas valstu atvērtajā elektrības tirgū, pirmdien žurnālistiem Tallinā pavēstīja "Eesti Energia" finanšu direktors Marguss Kāziks.

Pēc viņa teiktā, "Eesti Energia" tirgus daļa atvērtajā Baltijas elektrības tirgū pašlaik ir 24%. Igaunijā uzņēmums ieguvis 72%, Latvijā – 15% un Lietuvā – 7% tirgus.
Pašlaik "Eesti Energia" ir aptuveni 130 atvērtā tirgus klientu, bet Baltijas valstīs kopumā – 500 klientu.

Latvijas un Lietuvas energotirgi pašlaik ir atvērti pilnā apmērā, bet Igaunijā mājsaimniecību elektrības tirgus tiks atvērts nākamgad.

"Eesti Energia" plāno šogad attīstībā investēt 550 miljonus eiro (387 miljonus latu), kas būs 2,5 reizes vairāk nekā pērn.

"Eesti Energia" ir Igaunijas valstij piederošs uzņēmums, kas pilnībā pārvalda degslānekļa ieguvi un elektroenerģijas un siltuma ražošanu. Uzņēmuma darbība ietver plašu pakalpojumu spektru no degslānekļa ieguves un pārstrādes līdz pat elektroenerģijas sadalei un pārdošanai, kā arī dažādus ar elektroenerģiju saistītus papildu pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!