Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase ar spēli izbraukumā pret Bosniju un Hercegovinu šodien sāk dalību 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar spēli izbraukumā pret Bosniju un Hercegovinu šodien sāk dalību 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Mačs Sarajevā sāksies plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas turnīrā līdz 11.septembrim Latvijas izlase sacentīsies D apakšgrupā, kurā bez latviešiem un bosniešiem spēlē arī Gruzijas, Nīderlandes un Rumānijas vienības.

Pirmā apļa turpinājumā Latvijas izlase 21.augustā savā laukumā uzņems Nīderlandi, 24.augustā izbraukumā tiksies ar Gruziju, bet 27.augustā savā laukumā spēkosies ar Rumāniju.

Citā pirmās kārtas cīņā šodien Rumānija uzņem Nīderlandi.

Uz maču pret Bosnijas un Hercegovinas izlasi Latvija devusies 11 spēlētāju sastāvā. Traumas dēļ izlasei nepalīdzēs Andrejs Šeļakovs, bet mājās atstāts Mārtiņš Laksa.

Deviņi no izlases spēlētājiem iepriekš spēlējuši pagājušā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

No sākotnējā izlases kandidātu pulka jau pašā sākumā jūnijā atbira Jānis Blūms un Mareks Jurevičus, kuri izlēma šovasar izlasē nespēlēt, kā arī Žanis Peiners, kurš guva savainojumu, un ar meningītu sasirgušais Armands Šķēle. Vēlāk laika gaitā no izlases tika atbrīvots Pāvels Pastušeņa un Oto Ošenieks.

Kā ziņots, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Sākot treniņus, Latvijas izlase pirmās divas spēles aizvadīja savā laukumā pret Kipru, izcīnot divas uzvaras. Pēc tam komanda piedalījās četru pārbaudes cīņu sērijā Serbijā, kad pa divām reizēm tika atzīts Melnkalnes un Serbijas vienību pārākums, savukārt pārbaudes spēļu turnīrā Polijā Latvijas izlase zaudēja mājinieku, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, pagājušā gada Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlei pret Bosniju un Hercegovinu:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (abi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!