Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmās mājas spēļu sērijas otrajā mačā sestdien ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Šī bija Latvijas kluba pirmā uzvara pamatlaikā šajā sezonā un pirmais panākums savu skatītāju priekšā.

"Dinamo" rindās precīzi bija Gints Meija, Robs Šremps un Džeimijs Džonsons, bet "Metallurg" labā vārtus guva Rendijs Robiteils.


Pirmo reizi šosezon "Dinamo" vārtus sargāja Mīkaels Telkvists, kurš pēc tam tika atzīts par mājinieku labāko spēlētāju spēlē.

Jau pirmajā spēles minūtē "Dinamo" pie pretinieku vārtiem radīja divas vārtu gūšanas iespējas, kā arī nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Vairākumā mājinieki veica vairākus ļoti bīstamus metienus, tomēr pārliecinoši "Metallurg" vārtos darbojās Jurijs Kļučņikovs. Mazliet vēlāk uz noraidīto soliņu devās Aleksandrs Žirū, bet vairākuma izskaņā viesiem izdevās rezultātu atklāt - apspēlēts tika Miks Lipsbergs, bet Robiteils pēc atkārtota metiena raidīja ripu Telkvista sargātajos vārtos.

Uzreiz pēc zaudētājiem vārtiem mājinieki atkal nokļuva zaudētājos, kad sodu izpelnījās Jēkabs Rēdlihs, tomēr šoreiz "Dinamo" vārtu drošība tika nosargāta. Tuvojoties pirmās trešdaļas beigām, iniciatīva pamazām atgriezās "Dinamo" pusē. Labas iespējas izcelties neizmantoja Žirū, Džeimijs Džonsons un Gunārs Skvorcovs. Trešdaļas pēdējās divās minūtēs komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr vārti netika gūti.

Arī otro trešdaļu laukuma saimnieki sāka ar uzreiz iegūtu iespēju spēlēt vairākumā, kuru šoreiz izdevās izmantot. Teicama saspēle padevās Oskaram Cibuļskim, Andrim Džeriņam un Meijam, pēdējam raidot ripu jau tukšos pretinieku vārtos. Uzreiz pēc tam gan viesi varēja pārsvaru atjaunot, tomēr pirmo reizi mačā mājiniekus glāba Telkvists. Pretējā laukuma pusē lieliskas piespēles turpināja veikt Džeriņš, pēc vienas no kurām netraucēts pa vārtiem no tuvas distances meta Šremps, tomēr pārāks šajā situācijā bija Kļučņikovs.

Cīņas turpinājumā pamīšus uz noraidīto soliņu devās Kristaps Sotnieks un Māris Bičevskis, kā arī Robiteils, tomēr daudzās vārtu gūšanas iespējas pie precīziem raidījumiem nenoveda. Daudz darba bija gan Telkvistam, gan Kļučņikovam, bet dažos brīžos abas komandas no zaudētiem vārtiem glāba vien veiksme. Divreiz pēdējās minūtēs izcelties varēja Mārtiņš Karsums, tomēr pirmajā epizodē lielisks bija "Metallurg" vārtsargs, bet otrajā latvietim neizdevās aizsniegties līdz ripai.

Trešo trešdaļu "Dinamo" sāka ļoti apņēmīgi, uzreiz radot bīstamas situācijas pie viesu vārtiem. Mājinieku ofensīvu apturēja vien Raita Ivanāna nopelnītais noraidījums. Veikuši trīs bīstamus metienus pa Telkvista vārtiem, "Metallurg" hokejisti ļāva Meijam iziet teju vienatnē pret pretinieku vārtsargu, tomēr ripa neatrada ceļu uz viesu vārtiem. Arī pēc atgriešanās vienādos sastāvos "Dinamo" turpināja regulāri radīt vārtu gūšanas iespējas, no kurām reālāko neizmantoja Meija, pēc teicamas Šrempa piespēles nespējot raidīt ripu tukšajā vārtu stūrī.

Pēdējās trešdaļas otro pusi ar milzu aktivitāti uzbrukumā uzsāka viesi, vairākas minūtes pēc kārtas regulāri ielaužoties "Dinamo" aizsardzības zonā un veicot metienus pa Telkvista sargātajiem vārtiem, tomēr zviedrs spēlēja pārliecinoši. Izturējuši viesu ofensīvu, rīdzinieki beidzot prata likt daudzajām vārtu gūšanas iespējām pārvērsties rezultātā, kad Šrempa raidītā ripa no zilās līnijas izspraucās cauri aizsargiem un ielidoja "Metallurg" vārtos. Spēles izskaņā "Metallurg" izmisīgi centās atspēlēties, tomēr "Dinamo" uzvaru nosargāja, Džonsonam ar metienu tukšos vārtus pieliekot punktu gūtajam panākumam.

Kā pēc iepriekšējā mača pieļāva "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio, šo maču komanda aizvadīja krietni mainītos spēlētāju virknējumos. Tā Miks Indrašis tika novirzīts uz trešo maiņu kopā ar Lipsbergu un Robertu Bukartu, bet pirmajā maiņā spēlēja Karsums ar Žirū un Džonsonu. Tāpat izmaiņas veiktas otrajā un ceturtajā maiņā.

Šīs sērijas pirmajā mačā "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 1:2 piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai, bet pirmdien vienība spēkosies ar Habarovskas "Amur".

Jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim izbraukuma mačiem. Izbraukuma sērijas ievadā Latvijas klubs ar 1:2 piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev", otrajā cīņā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica līgas jaunpienācējus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, tiekot pie savas pirmās uzvaras šosezon, bet noslēdzošajā cīņā ar 1:2 zaudēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Ar pieciem punktiem piecās spēlēs "Dinamo" pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā 11.vietu, bet "Metallurg" ar septiņiem punktiem atrodas Austrumu konferences sestajā pozīcijā.

No "Dinamo" sastāva pašlaik Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" izīrēti pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, bet Ainārs Podziņs un Mārtiņš Porejs nosūtīti uz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga".

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

"Dinamo" komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!