Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš nākamajā sezonā kopā vairs nespēlēs, trešdien vēsta laikraksts ”Diena”.

Kā noskaidroja izdevums, tad Šmēdiņš nākamo sezonu plāno aizvadīt kopā ar Aleksandru Samoilovu, kurš līdz šim spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Savukārt Mārtiņš Pļaviņš vēl ir jauna pārinieka meklējumos.

Atgādinām, ka tūlīt pēc olimpiskajām spēlēs pludmales volejbola treneris Aigars Birzulis izteicās, ka varētu izveidoties duets Šmēdiņš/Samoilovs.

”Es spēlēšu ar Sašu”, ”Dienai” teica Šmēdiņš. ”Es domāju, ka pēdējā sezonā sasniegtais jau bija mūsu maksimums un pat pāri tam. Katru gadu gan kādā turnīrā izdevās ”izspridzināt”, tomēr Pasaules kausos regulāri bijām tajās devītajās un septiņpadsmitajās vietās. Ar Mārtiņu bija noruna spēlēt līdz olimpiādei un tad skatīties, ko darīt tālāk”.

Šmēdiņš arī piebilda, ka, spēlējot kopā ar Pļaviņu, vienmēr šim duetam trūcis auguma centimetru, un viņš vēlas izmēģināt, kādi rezultāti būs ar citu pārinieku. Šmēdiņš ar Samoilovu norunājuši, ka kopā nospēlēs vienu sezonu un, izvērtējot rezultātus, pieņems lēmumu par nākotni. Šo duetu trenēs abu sportistu tēvi – Genadijs Samoilovs un Andris Šmēdiņš.

Tikmēr Aigars Birzulis ”Dienai” izteicās, ka Pļaviņš un Šmēdiņš vēl nebija sevi izsmēluši, bet Pļaviņam esot trīs potenciālie pārinieki. Pagaidām konkrēti runāts tikai ar vienu. Birzulis norādīja, ka pārinieks meklējams starp spēlētājiem, kuri ziemas sezonā spēlēs klasisko volejbolu. Līdz ar to ziemas mēnešos Pļaviņam ar jauno partneri nebūs produktīva darba, jo arī Pļaviņam ir līgums Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!