Foto: F64/LETA

Žurnāliste un publiciste Elita Veidemane ir sākusi rakstīt grāmatu par Aivaru Brīzi, ar kuru kopā bijusi vairāk nekā 15 gadus, viņa atklājusi žurnālam "Privātā Dzīve".

"Aivars bieži smējās - kad nomiršu, tad gan varēsi uzrakstīt par mani visu patiesību. Es atbildēju - tik drīz jau tas nebūs. Taču tagad es patiešām rakstu grāmatu par Aivaru. Man jāraksta, jo citādi es nevaru," žurnālam atklājusi Veidemane, norādot, ka Brīzem šī ideja būtu patikusi.

Brīze īsi pieminēts arī viņas pirms aptuveni 13 gadiem iznākušajā grāmatā "Vīrieši manā mūžā", tomēr tagad top grāmata kas veltīta tikai viņam, iespējams, svarīgākajam vīrietim Veidemanes dzīvē. Žurnāliste atklāj, ka grāmatā būšot rakstīta tikai patiesība, taču viņa centīšoties līdzsvarot "gan dēmonus, gan eņģeļus, gan asaras un smieklus".

"Viņš bija lielisks rokmūziķis, ļoti labi sapratās ar bērniem, dzīvniekiem un veciem cilvēkiem un ne visai - ar pārējiem. Protams, viņš bija arī tāds, kādu Aivaru cilvēki redzēja uz skatuves, jo skatuve arī bija viņa būtība. Taču patiesību nezināja neviens, to zināju tikai es," stāsta Brīzes dzīvesbiedre.

Jau vēstīts, ka Brīze nomira pērnā gada 22. oktobrī Polijā. Viņš dziedājis vairākās latviešu rokgrupās, piemēram, "Neptūns" un "Leģions", kā arī bijis viens no leģendārās grupas "Līvi" dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!