Foto: AFP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu, otro reizi karjerā kļūstot par olimpisko vicečempionu.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs Martins Dukurs dramatiski piekāpās mājiniekam Džonam Montgomerijam, bet šoreiz nācās atzīt mājinieka Aleksandra Tretjakova pārākumu. Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs četru braucienu summā ieņēma ceturto vietu, otro reizi karjerā paliekot aiz olimpiskā goda pjedestāla.

Pēc pirmās dienas sacensībām bija skaidrs, ka par zeltu cīnīsies Martins Dukurs un Tretjakovs. Otrās dienas pirmajā braucienā Martins Dukurs apsteidza konkurentu, taču tikai par 0,02 sekundēm, kas būtiski neļāva summā pietuvoties krievu skeletonistam. Pēdējā braucienā Tretjakovs atkal bija labāks un summā apsteidza Martinu Dukuru par 0,81 sekundi.

Interesanti, ka Tretjakovs visos savos četros braucienos vienādi līdz pat sekundes simtdaļai veica starta ieskrējienu. Atšķirībā no iepriekšējās un šajā sezonā rādītā citās trasēs, Tretjakovs šoreiz savā mājas trasē sākumā iegūto pārsvaru nepazaudēja distances laikā un spēja vēl palielināt pārsvaru pār Martinu Dukuru, kas visas sezonas laikā dominēja Pasaules kausa izcīņā.

Bronzas godalgu ieguva amerikānis Metjū Antuāns, kurš uzvarētājam zaudēja 2,97 sekundes. Tomasu Dukuru no bronza smedaļas šķīra 0,32 sekundes.

Atgādinām, ka sacensību pirmajā dienā Tretjakovs šokēja visu skeletona pasauli, pārliecinoši veicot divus braucienus un apsteidzot Martinu Dukuru par 0,56 sekundēm. Savukārt Tomass Dukurs pēc pirmās dienas bija sestais, pārliecinoši zaudējot abiem līderiem, bet saglabājot cerības uz bronzas godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!