Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas un Krievijas pārbaudes spēlēs aizvadītajās nedēļas nogalē liegts ienest Ukrainas un Lietuvas karogus. Tas pamatīgi saniknojis hokeja fanus, kuri piedzīvojuši nepatīkamus mirkļus, bez tam arī Lietuvas vēstnieks pieprasījis paskaidrojumus par situāciju Latvijas Hokeja federācijai, trešdien vēsta LNT.

Kā norāda LNT, piektdien Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem apsargi centušies atņemt karogus. Līdzjutēji atzīmējuši, ka iepriekš nekas tāds nav piedzīvots ne Rīgā, ne pat Baltkrievijā. Kā LNT atzinis līdzjutējs Jānis Barkāns, viņš pat Baltkrievijā ne ar ko tādu nav saskāries. 

Savukārt Latvijas Hokeja federācija norādījusi, ka rīkojusies saskaņā ar Drošības policijas (DP) norādījumiem. Federācijas pārstāvis Mārtiņš Pagodkins LNT norādījis, ka ka DP bijušas ziņas, ka arēna ir mīnēta, kā arī bijuši citi apdraudējumi un tāpēc karogus liegts ienest drošības nolūkos.

Tāpat lietuvieši Normunds un Nauris devušies uz Latvijas un Krievijas spēli, līdzi ņemot Lietuvas karogu, taču no tā palūgts atbrīvoties. LNT vēsta, ka Lietuvas vēstnieks aicinājis hokeja federācijai izskaidrot notikušo, taču atbildi vēl nav saņēmis.

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans TV3 ziņām trešdien pauda pārsteigumu par šādu situāciju, pieļaujot, ka tā bijusi personīga apsardzes izvēle.

Savukārt policijas pārstāvji TV3 norādīja, ka atbildība par notikušo jāuzņemas rīkotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!