Foto: Publicitātes foto
4. jūnijā Mazajā Mežotnes pilī Rīgas festivāla ietvaros uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar Avi Avitalu (mandolīna) un Itamaru Doari (sitaminstrumenti).

"Mazā Mežotnes pils, kas atrodas gleznainā vietā pašā Lielupes krastā, aicina apmeklētājus baudīt ne tikai Zemgales plašo līdzenumu skaistumu, bet arī mūzikas dziļumu un daudzveidību. Nelielajā Mežotnes pils zālē, klausoties klasisko vai mūsdienu komponistu skaņdarbos, rodas sajūta, ka šī mūzika tiek spēlēta tieši tev," vēsta koncerta rīkotāji.

Šogad koncertsezonu pilī atklās publikas iemīļotā mūziķe - akordeoniste Ksenija Sidorova 4. jūnijā pulksten 20. Viņa muzicēs kopā ar saviem domu biedriem, viesiem no Izraēlas - mandolīnistu Avi Avitalu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari. Koncerts notiks Rīgas festivāla ietvaros.

Klausītāji varēs ļauties Johana Sebastiana Baha, Manuela de Faljas, Eitora Villa-Lobosa un citu autoru mūzikas valdzinājumam. Skanēs arī ebreju un turku tautas mūzika.

Šajā koncertsezonā Mazajā Mežotnes pilī notiks četri koncerti. 11. jūlijā Senās mūzikas festivāla ietvaros koncertā “Baroka mūzika Mazajā Mežotnes pilī” muzicēs blokflautiste Doroteja Oberlingere un klavesīniste Ieva Saliete. 3. augusta koncertā “Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne” latviešu komponistu mūziku atskaņos Vestards Šimkus un Spīķeru stīgu kvartets. Sezona noslēgsies 27. septembrī ar Māra Briežkalna kvinteta koncertu. Koncerta programmā Latvian Evergreens muzicēs arī Intars Busulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!