Foto: Reuters/Scanpix
Alžīrijas nacionālā lidsabiedrība "Air Algerie" paziņojusi, ka tai ir zuduši sakari ar vienu tās pasažieru lidmašīnu, kas bijusi ceļā no Burkinafaso, vēsta raidsabiedrība BBC. Pēc vairāku stundu neziņas Alžīrijas amatpersona apstirpinājusi, ka lidmašīna nokritusi.

Par glābšanas darbiem atbildīgās Burkinafaso amatpersonas apstiprinājušas, ka Mali ziemeļos atrastas lidmašīnas atlūzas. Pilnvērtīgu apsekojumu nav izdevies īstenot nakts iestāšanās dēļ, tomēr glābējiem izdzīvojušos nav izdevies atrast.

Tiek uzskatīts, ka lidmašīnā atradušies 116 cilvēki, tomēr daži avoti vēsta par 119 pasažieriem un apkalpes locekļiem.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, teju puse no lidmašīnas pasažieriem bijuši tieši Francijas valstspiederīgie.

Sakari pazuduši aptuveni 50 minūtes pēc lidaparāta pacelšanās no Burkinafaso pilsētas Vagadugu, ziņo Alžīrijas mediji. Pasažieru lidmašīna bijusi ceļā uz galvaspilsētu Alžīru. Kontakti pazuduši brīdī, kad lidaparāts bijis virs Mali, aptuveni 500 kilometrus no Alžīrijas robežas. 

ANO karavīri Mali ziņo, ka lidmašīna varētu būt nokritusi tuksnešainā apvidū starp Gao un Tesalitas pilsētām. Tāpat šajā teritorijā darbojas bruņotas bandas, raidsabiedrībai BBC pastāstīja ANO spēku brigādes ģenerālis Koko Esiens.

Visi seši apkalpes locekļi ir spāņi, vēsta Spānijas prese. Teju puse pasažieru - 50 - ir Francijas pilsoņi, aptuveni 20 ir Burkinafaso pilsoņi. Tāpat tiek vēstīts, ka lidmašīnā atradušies Kanādas, Vācijas, Šveices, Beļģijas un Ukrainas pilsoņi.

Izskanējušas ziņas, ka pilots sazinājies ar gaisa satiksmes kontroli, ar lūgumu atļaut mainīt kursu vētras dēļ.

Lidmašīna, kura pieder Spānijas kompānijai "Swiftair", bet lidoja Alžīrijas lidsabiedrības uzdevumā, netālu pirms Alžīrijas robežas lūgta mainīt maršrutu, lai sliktas redzamības apstākļos izvairītos no sadursmes ar citu lidaparātu, aģentūrai AFP atklājis kādas avots "Air Algerie".

"Sakari pazuda pēc kursa maiņas," atklāja avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!