Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti" publicējusi skarbas fotogrāfijas, kurās redzami ievainoti un sagūstīti Ukrainas armijas karavīri, kā arī bojāgājušie pēc kaujas Doņeckas apgabala pilsētā Šahtarskā.

Lai gan plašākus paskaidrojumus Krievijas aģentūra, kas regulāri izplata promaskavisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās uzņemtas fotogrāfijas, pie attēliem nav sniegusi, domājams, tās varētu būt sekas uzbrukumam no slēpņa.

Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs piektdien ziņoja, ka Šahtarskā uzbrukumu no slēpņa piedzīvojusi desantnieku vienība, kas pārvietojusies uz citu dislokācijas vietu. Ukrainas pusē ir 10 kritušo, informē amatpersonas, bet "Hromadske TV" ziņoja par 21 upuri un daudziem ievainotajiem.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!