Foto: DELFI

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), komentējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) izteikumus, ka Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" redz Latviju kā Maskavas protektorātu, pārmetis viņam melošanu. Tāpat viņš solījis informēt sabiedrotos par to, ka "Rinkēvičs izplata klajus melus par partijas politisko nostāju".

Rinkēvičs iepriekš sociālajos tīklos bija minējis, ka Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" redz Latviju kā Maskavas protektorātu.

Uz šādu Rinkēviča paziņojumu asi reaģējis Ušakovs, sociālajos tīklos minēdams, ka šo izteikumu dēļ "Saskaņa" ir spiesta pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību, kā arī informēt savus partnerus Eiropas sociāldemokrātus un Latvijā pārstāvētās ārvalstu vēstniecības par to, ka Rinkēvičs "izplata klajus melus par partijas politisko nostāju".

"Tādējādi Latvijas Republikas ārlietu ministrs apgalvo, ka Latvijas lielākais politiskais spēks, kuru parlamentā pārstāv vislielākā deputātu frakcija, un šīs partijas vadītājs ir pret Latviju kā neatkarīgu valsti un pret Latviju Eiropas Savienībā," paziņojumā norāda Ušakovs.

"Protektorāts ir ļoti konkrēts starptautisko tiesību jēdziens un, ja kāds vēlētos, lai Latvija kļūst par Krievijas protektorātu, tas automātiski nozīmētu izstāšanos no Eiropas Savienības, NATO un veselu virkni citu starptautisku organizāciju, atteikšanos no savas armijas, vēstniecību tīkla un daudz citu konkrētu soļu. Latvijas ārlietu ministrs vienkārši melo. Nevis sagroza faktus, nevis neveikli interpretē - nē, rupji, bezkaunīgi melo, lai iegūtu kādus plusiņus pirms Saeimas vēlešanām," pukojas Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!