Foto: AFI

"Mums tagad pats labākais, kas varētu būt, tad ir prezidents Vladimirs Putins," Krievijas telekanāla "TV Rain" ētera paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņaprāt citas Krievijas prezidenta amata alternatīvas kaimiņvalstī nenodrošinātu stabilitāti.

"Kad man Latvijā jautā, teiksim, kolēģi no citām partijām, ko nozīmē Vladimirs Putins, mana atbilde vienmēr, tieši no Latvijas interešu viedokļa, ir ļoti vienkārša. Mums pašlaik labākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins. Tāpēc, ka, ja viņa nebūs, pie varas nenāks Navaļnijs, lai kā daudziem jūsu studijā vai jūsu kolēģiem, to gribētos. Tie, kas varētu nonākt Putina vietā pie varas Krievijā, Latvijai būs ļoti, ļoti slikts variants," sacīja Ušakovs.

Viņš uzsvēra, ka Latvijā neapspriež Vladimira Putina pēctečus. "Mēs redzam, ka jums ir partija "Vienotā Krievija", pēc tam partijai "Vienotā Krievija" seko, teiksim, Žirinovska Liberāldemokrātiskā partija un Genādija Zjuganova komunisti – atbilstoši tam, kā cilvēki balso. Tātad, droši vien, var pieņemt, ka, ja nebūs Vladimira Putina, tad tie prezidenti, kuri varētu būt viņa vietā, viņi neatnesīs stabilitāti kaimiņiem," sacīja Ušakovs.

Kā vēstīts, Ušakovs Maskavā tikās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, kurš izteicis solījumu atbalstīt Latvijas eksportu tajās jomās, kas nav pakļautas sankcijām, pirmkārt paplašinot to pieejamību Maskavas tirdzniecības tīklos.

Mēra vizītes mērķis ir tikties ar Krievijas un galvaspilsētas Maskavas amatpersonām, kā arī tirdzniecības tīklu vadītājiem, lai pārrunātu iespējas Krievijas galvaspilsētas lielveikalos saglabāt Latvijas ražotāju produkcijas stendus "Rižskij dvorik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!