Foto: Foto: Renārs Buivids
Par Latvijas pludmales volejbola čempioniem svētdien kļuva Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmediņš un Marta Ozoliņa/Alise, portālu "Delfi" informē Latvijas Volejbola federācija.

Vīriešu konkurencē skatītājiem interesants izvērtās pusfināls, kur Samoilovs/Šmēdiņš vien sīvā cīņā ar 2-1 uzvarēja bronzas medaļu ieguvējus Mārtiņu Dauburu un Uģi Puķīti. Arī otra pusfināla cīņa nenoslēdzās bez cīņas – Aleksandrs Solovejs/Rihards Finsters ar 2-1 uzvarēja Raimondu Vilmani un Kasparu Salmiņu.

Bronzas spēlē Dauburs/Puķītis ar 2-0 svinēja uzvaru pār Vilmani/Salmiņu, bet spēlē par zelta godalgām pasaules līderi Samoilovs/Šmēdiņš divos setos uzvarēja Soloveju/Finsteru.

Pēc uzvaras zelta medaļu ieguvēji Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš neslēpj, ka kļūt par Latvijas čempioniem ir patīkami: "Protams, ka tas ir patīkami, īpaši tādēļ, ka turnīrs notiek mājās – Jūrmalā. Pusfināla spēlē Uģis Puķītis un Mārtiņš Dauburs parādīja lielisku sniegumu un mums bija grūti saprast, kā tikt ar viņiem galā. Cepuri nost, nocīnījās visus trīs setus.

Ja vērtē kopējo turnīra līmeni, tad var just, ka tas ar katru gadu aug. Protams, mums grupā bija divas komandas no kvalifikācijas, kas priekš mums bija pārāk vienkārši, bet citas komandas, spēlēja ļoti labi."

Sieviešu konkurencē bronzas spēlē Agnese Caica un Anastasija Kravčenoka divos setos pārspēja Alisi Pastari un Rūtu Treiju, bet cīņā par zelta godalgām Marta Ozoliņa un Alise Lece ar 2-1 svinēja uzvaru pār Ingu Ikaunieci un Lanu Sorokinu.

Marta Ozoliņa, kurai šis ir pirmais Latvijas čempiones tituls, atzina, ka par uzvaru ir sajūsmā: "Kļūstot par Latvijas čempionēm, sajūtas, protams, ir brīnišķīgas. Šī ir pirmā reize, kad saņemam šādu titulu, bet tikt pie zelta medaļām šajā turnīrā nebija viegli. Bija daudz sīvas cīņas jāaizvada, lai uzvarētu visu turnīru, bet prieks, ka mums ar Alisi tas izdevās."

Par visgrūtāko spēli Marta uzskata pusfināla spēli, kurā spēlēja pret Agnesi Caicu un Anastasiju Kravčenoku, jo šim pārim čempiones jau bija piekāpušās grupu turnīrā, tāpēc pusfinālā bija jākoncentrējas un jānoskaņojas spēlei nopietnāk, lai neatkārtotos iepriekšējais rezultāts.

Abām spēlētājām vasaras sezona varētu ievilkties, ja būs jādodas uz Kontinentālo kausu

"Šī pludmales volejbola sezona bijusi gara, tomēr lieliem notikumiem bagāta," atzina Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis. "Aizvadītajā nedēļas nogalē CEV Satellite turnīrs Jūrmalā, šonedēļ Latvijas čempionāta ERGO OPEN fināls šajā pašā stadionā, kur vēlreiz pārliecinos, ka pludmales volejbolu Latvijā mīl. 

Jāteic, ka cīņas par vietu uz fināla goda pjedestāla gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē bija  nedaudz negaidītas, ja skatāmies pēc sezonas rezultātiem kopumā, tomēr ne mazāk interesantas. ERGO jau otro gadu ir gājuši ar mums roku rokā un ceru, ka pozitīvo emociju lādiņu, ko šajā sezonā esam guvuši,  ir saņēmuši arī viņi. Protams, paldies visiem, kuri bija klāt turnīros, kuri spēlēja, kuri atbalstīja, kuri juta līdzi un īpaši paldies tām pašvaldībām, kuras atbalsta pludmales volejbolu un volejbolu kopumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!