Foto: DELFI

Kopš 1999. gada 26. novembra daudz ūdeņu aiztecējis, tehnoloģijas strauji attīstījušās, tāpat arī portāls DELFI - ja savā pirmajā darbības gadā portāla pirmā lapa aizņēma "pusotru ekrānu" jeb vienu A4 lapu, tad šodien, laika gaitā nākot klāt milzumdaudz dažādiem tematiskajiem kanāliem, lai DELFI lasītājam parādītu kaut daļu no saviem jaunākajiem radošajiem resursiem, portāla sākumlapa ir "izstiepusies" sešu metru garumā - ja kāds vēlētos to izdrukāt, viņam vajadzētu vismaz 21 A4 formāta lapu. Turpinot DELFI-15 jubilejas rakstu sēriju, piedāvājam iepazīties ar dažām tehniskām iespējām, kas portālu ļauj izmantot daudz parocīgāk, kā arī īsu skaidrojumu par to, kas ir kas dažādajos portāla blokos un sadaļās.

Pirmās lapas navigācijas rīks

Kā jau teikts, "Delfi" sākumlapa ir vismaz sešus metrus gara. Lai ērtāk nokļūtu pie sevi interesējošajām ziņām un rakstiem, var izmantot horizontālo navigācijas joslu, kas ved uz 14 portāla kanāliem. Bet, lai, "skrollējot" pirmo lapu, nenogurtu labā roka, sākumlapas kreisajā pusē atrodas pirmās lapas navigācijas rīks, kas ļauj ātri un ērti atrast un izvēlēties interesējošā kanāla vai kategorijas ziņas un jaunumus.

Galveno ziņu bloks sākumlapā

Ik dienu portālā "Delfi" tiek publicētas vairāk nekā 200 ziņas vai raksti. Portāla sākumlapā izvietots galveno ziņu bloks, kurā redakcija izvieto šobrīd aktuālākās un interesantākās ziņas. Uzmetot aci šīm 15 ziņām, iespējams ātri uzzināt galveno, kas notiek valstī vai satrauc lasītāju prātus, taču atcerieties, ka ziņu saturs ar to vien nebeidzas - pašķirot portālu, zemāk slēpjas vēl milzumdaudz informācijas.

Teksta tiešraides

Aktuālo ziņu atspoguļošanā bieži tiek izmantotas teksta tiešraides, kurās mūsu redaktori ziņo par būtiskāko reālajā laikā. Teksta tiešraides atjauninās automātiski - vienkārši atver ziņu un jaunākie ieraksti parādīsies automātiski.

Aculiecinieka reportāžas

Nozīmīga "Delfi" ikdienas sastāvdaļa ir "Aculiecinieka" jaunumi, kuru saturu veido portāla lasītāji. "Aculiecinieka" ziņu kategorija šogad piedzīvojusi būtiskus uzlabojumus, padarot reportāžu iesūtīšanu daudz parocīgāku un vienkāršāku. Jaunā "Aculiecinieka" forma atrodama aculiecinieku ziņu kategorijā, tā ļauj ērti un ātri iesūtīt savus novērojumu "Delfi" redakcijai. Var pievienot tekstu, bildes un video, gan ar datora, gan viedtālruņa vai planšetes palīdzību. Tāpat reportāžas joprojām var iesniegt, sūtot uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Pamanīji kļūdu?

Pamanīji ziņā kādu neprecizitāti vai kļūdu? Visefektīvākais veids, kā to novērst, ir ziņot redakcijai. Izmanto pogu "Ziņot redaktoram" - tava vēsts sasniegs ziņu redaktorus, kas attiecīgi reaģēs.

Fotogalerijas

Būtiskāko un interesantāko, kas notiek Latvijā un pasaulē, var uzzināt arī ar fotogaleriju palīdzību. Ieraugot galerijas pēdējo attēlu, nesteidz to aizvērt, jo katras galerijas beigās "Delfi" piedāvā aplūkot citas saistītās un aktuālās fotogalerijas.

"Delfi" video

Ik dienu "Delfi" publicē vidēji 20 dažādus video - gan ziņu sižetus, gan Aculiecinieku reportāžas, gan Latvijas mūziķu jaunākos videoklipus, gan pamācošus materiālus, piemēram, "Tasty.lv" pavārskolas padomus. Iepatikās kāds "Delfi" video? Neslēp sveci zem pūra, ievieto to savā mājaslapā, izmantojot "embed" kodu!

Reģistrēto lietotāju komentāri

Ja nekautrējies no sava viedokļa, izmanto iespēju kļūt par reģistrēto "Delfi" lietotāju un turpmāk, ja vēlēsies, tavi komentāri parādīsies reģistrēto komentāru sadaļā. Pievienoties var, gan izmantojot savu sociālo tīklu profilu, gan izveidojot atsevišķu "Delfi" ID.

Svarīgākās ziņas tavā e-pastā

Ņemot vērā to, cik daudz jaunu ziņu un rakstu parādās ik dienu, ir skaidrs, ka visam izsekot līdzi nav iespējams. Tādēļ piedāvājam iespēju saņemt svarīgākās un aktuālākās Delfi ziņas savā e-pastā. Piereģistrējies, un katru dienu saņemsi īpaši atlasītus dienas būtiskākos notikumus sev ērtākajā veidā, proti - savā e-pastā!

Mobilā aplikācija

Izmanto mobilo aplikāciju, lai "Delfi" ziņas vienmēr būtu viena pieskāriena attālumā. Aplikācija ir īpaši pielāgota viedtālruņiem un tajā atrodamas visas ziņu kategorijas (izmanto iznirstošo izvēlni lapas kreisajā pusē), fotogalerijas un video. Aplikācija ļauj arī saņemt redakcijas sūtītos momentziņojumus jeb push par īpaši aktuāliem šībrīža notikumiem.

Sociālie tīkli

Lai nepalaistu garām būtiskāko un interesantāko, seko portālam "Delfi" arī sociālajos tīklos - Draugiem.lv, "Facebook" un "Twitter".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!